Ο Λετονός Ralfs Sirmacis 21 ετών ο νικητής του Ράλλυ Aκρόπολις 2016! (video- Φωτο)

Μεγάλοι νικητές  του Seajets Ράλλυ Ακρόπολις 2016, που έγινε με κέντρο τη Λαμία  οι  Λετονοί Sirmacis- Simins, οι οποίοι οδηγούσαν ένα Skoda Fabia R5.

Ενδιαφέρον  είναι ότι ο  Ralfs Sirmacis που κέρδισε την πρώτη θέση στην κατάταξη είναι μόλις 21 ετών, ο νεότερος οδηγός που έχει κερδίσει ποτέ το Ράλλυ Ακρόπολις

Στην πρώτη του εμφάνιση με αυτοκίνητο προδιαγραφών R5, ο Sirmacis παρουσιάστηκε ταχύς από την πρώτη έως και την τελευταία ειδική διαδρομή και, σημειώνοντας κορυφαίους χρόνους όντας ταυτόχρονα ψύχραιμος, επικράτησε απόλυτα δίκαια. 

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, σκορπώντας ενθουσιασμό στους θεατές  2:42 λεπτά πίσω από τους νικητές, τερμάτισε το ελληνικό πλήρωμα των Λάμπρου Αθανασούλα- Ηλία Παναγιωτούνη με ένα Skoda Fabia R5.Ο Έλληνας οδηγός, μετά την 3η θέση που κατέκτησε πέρυσι, κατάφερε να ανέβει και φέτος στο βάθρο, και μάλιστα ένα σκαλί πιο ψηλά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας της χώρας μας προσμέτρησε τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι

 Τρίτοι  της γενικής κατάταξης, με  μόλις 0,1 δευτερόλεπτα διαφορά  οι Τσέχοι Tarabus και Trunkat, που οδηγούσαν  επίσης  ένα Fabia R5 .

΄Ατυχος ο  Ρωσος Lukyanuk, που στο τέλος του πρώτου σκέλους τέθηκε επικεφαλής της γενικής κατάταξης, έχασε πολύτιμο έδαφος στην πρώτη ε.δ. της ημέρας, όταν και είχε ένα κλατάρισμα. Σαν να μην έφτανε αυτό, στην τρίτη ε.δ. πλήγωσε την ανάρτηση του Fiesta R5, γεγονός που έδωσε οριστικό τέλος στην προσπάθειά του για διάκριση.
Ατυχος  στάθηκε και ο περσινός Πρωταθλητής Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz, ο οποίος πλήρωσε ακριβά το λάθος που πραγματοποίησε στην 1η ε.δ. του αγώνα.

 Ο  Raul Jeets βρήκε έτσι την ευκαιρία να πλασαριστεί στην 4η θέση της γενικής στον πρώτο του αγώνα με το Skoda Fabia R5, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο το πρώτο «1-2-3-4» της τσεχικής εταιρείας σε ράλι του ERC. Την πρώτη πεντάδα του ERC συμπλήρωσε ο Πολωνός Wojciech Chuchala με το Subaru Impreza, επικρατώντας φυσιολογικά στην κατηγορία ERC2 και κάνοντας το «3 στα 3» στο θεσμό.

Στην κατηγορία ERC3, ο Murat Bostanci με το Ford Fiesta R2 ήταν ο μεγάλος νικητής, δηλώνοντας μάλιστα ενθουσιασμένος στον τερματισμό ότι θέλει να επιστρέψει την επόμενη χρονιά στον εθνικό μας αγώνα με αυτοκίνητο προδιαγραφών R5 και να διεκδικήσει τη νίκη!
Η επιστροφή του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα με επίκεντρο την πόλη της Λαμίας αναμφίβολα στέφθηκε με επιτυχία. Ο κόσμος έδωσε το «παρών» στις ειδικές διαδρομές, που έπαιξαν το ρόλο τους ώστε ο αγώνας να χαρακτηριστεί από όλα εκείνα τα στοιχεία που τον καθιέρωσαν ανάμεσα στα κορυφαία ράλλυ παγκοσμίως.

Ο επίλογος δόθηκε μπροστά από το χώρο του Service Park της ΠΕΛ , με την παρουσία πλήθους θεατών, των χορηγών  και  της  τοπικής αυτοδιοίκησης, που φιλοξένησε ιδανικά αυτό το επιτυχημένο εγχείρημα, όπως αποδείχθηκε η επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στην περιοχή

Βίντεο  – φωτο από  τον τερματισμό  και τη βράβευση των νικητών του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016  στο χώρο της Πανελλήνιας ΄Εκθεσης Λαμίας

  acropolis rally 053 acropolis rally 065 acropolis rally 068 acropolis rally 071 acropolis rally 073 acropolis rally 074 acropolis rally 076 acropolis rally 078 acropolis rally 100 acropolis rally 105 acropolis rally 112 acropolis rally 114 acropolis rally 127 acropolis rally 138 acropolis rally 147 acropolis rally 155 acropolis rally 166 acropolis rally 171 acropolis rally 177
acropolis rally 042
acropolis rally 181

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.