Ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας αποδίδει φόρο τιμής στον αντιδήμαρχο Γιώργο Ξηρομερίτη

Σήμερα Τετάρτη  θα τελεστεί στην Αμφίκλεια η εξόδιος ακολουθία  του  Γιώργου Ξηρομερίτη, αντιδημάρχου Αμφίκλειας- Ελάτειας  και πατέρα  3 παιδιών στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου. Έφυγε σε ηλικία μόλις 49 ετών νικημένος από τον καρκίνο βυθίζοντας στο πένθος  τους οικείους του και όλη την τοπική κοινωνία.

Σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ Αμφίκλειας – Ελάτειας μετά τον θάνατο του πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Ξηρομερίτη προχώρησε σε ομόφωνη απόφαση απόδοσης τιμής στον εκλιπόντα, παρουσία στην εξόδιο ακολουθία και μια σειρά ακόμη από ενέργειες όπως αναφέρονται στο απόσπασμα των πρακτικών της συνεδρίασης.

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης σχετικά με τον θάνατο του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Αμφίκλειας Ξηρομερίτη Γεώργιου
Εισηγητής: Δήμαρχος

Η Δήμαρχος κ. Αθανασία Στιβακτή για το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης, είπε ότι σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Αμφίκλειας Γεώργιος Δ. Ξηρομερίτης. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην Αμφίκλεια στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου την Τετάρτη 31/3/2021 και ώρα 11:30 και ο Δήμος μας θα πρέπει να προβεί στις παρακάτω δέουσες ενέργειες:
• Μεσίστια έπαρση της σημαίας σε όλα τα Δημοτικά κτίρια την Τετάρτη 31/3/2021 σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου.
• Κλείσιμο του Δημοτικού καταστήματος Αμφίκλειας την Τετάρτη 31/3/2021 και των άλλων Δημοτικών καταστημάτων κατά την ώρα της εξοδίου ακολουθίας.
• Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
• Κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του εκλιπόντα.
• Εκφώνηση του επικήδειου από τη Δήμαρχο.
• Εις μνήμη του να διατεθεί ένα ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό.
• Έκδοση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου .
Δημοσίευση του ψηφίσματος στην ιστοσελίδα του Δήμου και στον ημερήσιο τύπο.
Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος, κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση – πρόταση της Δημάρχου Α π ο φ α σ ί ζ ε ι  Ο μ ό φ ω ν α

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά το άγγελμα του θανάτου του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Αμφίκλειας , Γεωργίου Δ. Ξηρομερίτη εκτιμώντας την προσφορά του στον τόπο μας, ως ελάχιστο δείγμα τιμής και σεβασμού:
Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος στην σύζυγό του , στα παιδιά του, στη μητέρα του και στον αδελφό του .
Η σημαία θα κυματίζει μεσίστια σε όλα τα Δημοτικά κτίρια σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του.
Κλείσιμο του Δημοτικού καταστήματος Αμφίκλειας την Τετάρτη 31/3/2021 και των άλλων Δημοτικών καταστημάτων κατά την ώρα της εξοδίου ακολουθίας.
Κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του εκλιπόντα.
Εκφώνηση του επικήδειου από τη Δήμαρχο.
Εις μνήμη του να διατεθεί ένα ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό.

This image has an empty alt attribute; its file name is 166602690_847623806094972_1528697290481950310_n.jpg

O Γεώργιος Δ. Ξηρομερίτης γεννήθηκε το 1972 στην Αμφίκλεια και παντρεύτηκε τη Σοφία Ξυδάκη με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Ζούσε μόνιμα στην Αμφίκλεια, όπου και διατηρούσε το Φαρμακείο του συστεγασμένο με το Φαρμακείο της συζύγου του.
Εκλέχθηκε στις 26 Μαΐου 2019 με τον Συνδυασμό «ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ… ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ!» λαμβάνοντας 881 ψήφους.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Διοικητικού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού και ασκούσε τις κατά τόπους αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Αμφίκλειας από τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 έως την 31η Οκτωβρίου 2020. Διετέλεσε, επίσης, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ως αντιπρόεδρος με θητεία από 8 Σεπτεμβρίου 2019 έως 31 Οκτωβρίου 2020.

Δημοσίευση του ψηφίσματος στην ιστοσελίδα του Δήμου και στον ημερήσιο τύπο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.