Ο Γιώργος Κυροδήμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων- Ποιοι εκλέχτηκαν στην Οικονομική Επιτροπή και Ποιότητας Ζωής

Την Κυριακή το απόγευμα 1 Σεπτεμβρίου  σε ειδική συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου  Λαμιέων στην αίθουσα της οδού Αινιάνων πραγματοποιήθηκαν οι  καθιερωμένες δημαιρεσίες για την εκλογή του προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Αντιδράσεις  για το νέο νόμο που αποκλείει τρεις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας από τις Επιτροπές.

Τον δικηγόρο Γιώργο Κυροδήμο πρότεινε ο Θύμιος Καραΐσκος για την θέση του προέδρου του ΔΣ Λαμιέων στην διαδικασία των δημαιρεσιών της Κυριακής

Από την πλευρά του ο Νίκος Σταυρογιάννης πρότεινε για την θέση αντιπροέδρου του οργάνου την κα Αλαφοδήμου Αικατερίνη ενώ ο κος Παναγιώτης Στασινός δεν θέλησε να προτείνει  για την θέση του γραμματέα.Έτσι όπως προβλέπεται και η θέση αυτή καλύφθηκε με πρόταση της πλειοψηφίας στο πρόσωπο της κας Μόρφως Ρουποτιά-Σκαμαγκούλη.

Επί της διαδικασίας εκφράστηκαν αντιρρήσεις από τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης Γ. Δελιχά και τον τον επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών για την Λαμία Βασίλη Κυριακάκη  που ζήτησαν  μυστική ψηφοφορία κάτι που έγινε τελικά αποδεκτό.

Ο Γιώργος  Κυροδήμος εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου με 35 ψήφους σε σύνολο 41 συμβούλων ενώ υπήρξαν και 6 λευκά. Με 35 ψηφους και 6 λευκά εκλέχτηκαν  και η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Αλαφοδήμου και η Γραμματλεας Μόρφω Ρουποτιά- Σκαραμαγκούλη.

Ανεβαίνοντας στο προεδρείο ο  Γιώργος Κυροδήμος δήλωσε μεταξύ άλλων «Θα είμαι πρόεδρος όλων των συμβούλων, η τιμή μεγάλη, η ευθύνη ακόμη μεγαλύτερη, να έχουμε σαν στόχο να είμαστε μαζί με κοινό συμφέρον τον Δήμο και των πολιτών».

Εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής

Οι Δημήτρης Μπεσλεμές, Δημήτρης Τζούφλας, Δημήτρης Αργυρίου από την  παράταξη της πλειοψηφίας ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ ( πήραν από 20 ψήφους- συνολικά ψήφισαν 38), και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας οι  Ρούλιας,  Αρναούτογλου (ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ) και Παπανικολάου Γιώργος (ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ) , πήραν από 12 ψήφους,  είναι τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής,  που έχει αυξημένες αρμοδιότητες σύμφωνα με το νέο νόμο 4623/19 της κυβέρνησης της ΝΔ.

Αναλυτικά τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στου Δήμου Λαμιέων

Τακτικοί:

Μπεσλεμές Δημήτριος

Τζούφλας Δημήτριος

Αργυρίου Δημήτριος

Ρούλιας Ιωάννης

Αρναούτογλου Θεόδωρος

Παπανικολάου Γεώργιος

Aαναπληρωματικοί:

Αναστασίου Κωνσταντίνος

Ξεφλούδας Κωνσταντίνος

Παπαχρήστος Αθανάσιος

Αλαφοδήμου  Αικατερίνη

Τσακμάκης Δημήτριος

Στην  Επιτροπή Ποιότητας Ζωής   εξελέγησαν οι παρακάτω:

Τακτικά Μέλη:

Ρίζος  Δημήτριος

Αργύρης Αθανάσιος

Ζωγράφος Ιωάννης

Λάμπρου Γεώργιος

Καραγιάννης  Στυλιανός

Πάπουτσας Νικόλαος

Αναπληρωματικοί

Ρουποτιά Σκαμαγκούλη Ευμορφία

Παλιούρας Γεώργιος

Κερπινιώτης Κωνσταντίνος

Χαλβαντζής  Ζαχαρίας

Χαιρόπουλος Δημήτριος

Παπανικολάου Γεώργιος

Αντιδράσεις για το νόμο

Αντιδράσεις από τους συμβούλους της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ (Βασίλη Κυριακάκη, Μαρίας Αντωνίου-Σιούτα και Μίλτου Τσιρώνη) για τον  νεο νόμο  που αφήνει τρεις παρατάξεις  χωρίς εκπροσώπηση στις επιτροπές  του Δήμου Λαμιεων. Με δήλωση που κατέθεσαν καταγγέλουν  και  δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία αρνούμενοι να νομιμοποιήσουν  τον αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό νόμο που δημιουργεί όπως αναφέρουν, συμβούλους δύο ταχυτήτων.

Και από την παράταξη του κου Στάικου υπήρξαν αντιδράσεις  όσον αφορά τις αλλαγές στο σύστημα εκλογής των επιτροπών, λέγοντας χαρακτηριστικά  «…παίρνει τις εξουσίες από το δικό μας όργανο και τις πάει σε δύο επιτροπές! »

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος υποσχέθηκε ότι θα καλέσει στις συνεδριάσεις   των Επιτροπών  όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων ανεξαρτήτως του νόμου, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου..

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.