ΟΧΙ στα διόδια! Ξανά στους δρόμους του αγώνα η Φθιώτιδα (φωτο & βιντεο)

 Άμεση ήταν η αντίδραση των πολιτών της Φθιώτιδας στην προκλητική έναρξη λειτουργίας των νέων πλευρικών διοδίων σταθμών διοδίων στο Μπράλο  (Θερμοπύλες) και το Μώλο από την κοινοπραξία «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ».

 Χτες τα μεσάνυχτα με το κατέβασμα της μπάρας μέλη της παράταξης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ και άλλοι  ενεργοί πολίτες αγνόησαν την καταρρακτώδη βροχή και έσπευσαν πρώτοι από όλους να δηλώσουν ΟΧΙ στα διόδια. Επί μιάμιση ώρα  τα οχήματα που κατευθύνονταν προς τον Μπράλο ή επέστρεφαν περνούσαν ελεύθερα. Οι οδηγοί με συνεχή κορναρίσματα δήλωναν την συμπαράσταση τους στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής που μόλις άρχισε….

diodia_1-1

Η δεύτερη κινητοποίηση  έγινε σήμερα Τρίτη στις 16.00 μετά από κάλεσμα της Παρεμβασης πολιτων για τη Λαμία και πάλι στο σταθμό διοδίων του Μπράλου . Κάλεσμα συμμετοχής απεύθυναν επίσης η Αριστερή Παρέμβαση για τη Στερεά  και η Κίνηση Πολιτών Λαμίας.

Παρόντες ήταν ο νέος Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αποστόλης Καραναστάσης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης, ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ  Φθιώτιδας Βαγγέλης Σακελλάρης,  η επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία Μαρία Αντωνίου-Σιούτα, ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Παναγιώτης Στασινός, ο περιφ. Σύμβουλος  Βασίλης Ζούμπος από την Αριστερή Παρέμβαση για τη Στερεά , ο Βάιος Γκανής  και  πολλοί πολίτες. Περιμέναμε περισσότερους…..

 Δεν είδαμε εκπρόσωπο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και τους νέους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους.

Έκτακτη σύσκεψη για το φλέγον ζήτημα των διοδίων συγκάλεσε σήμερα Τρίτη 9/9/2014 στις 12.30 μ.μ ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.  Κοινός τόπος όλων των παρευρισκομένων ήταν η έκφραση της αγανάκτησης για τη λειτουργία των πλευρικών διοδίων, και όχι μόνο, και η ανάγκη άμεσης κατάθεσης συγκεκριμένων προτάσεων για την αποτροπή της λειτουργίας τους.

Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση έκτακτης σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων αύριο Τετάρτη 10/9/2014 στις 7,00 μ.μ. με μοναδικό θέμα συζήτησης το θέμα των διοδίων.

Σε αναβρασμό βρίσκεται και ο Μώλος για τα νέα πλευρικά διόδια   που άρχισαν την λειτουργία τους το ξημέρωμα της Τρίτης 9 Σεπτεμβρίου. Το πρωί της Κυριακής συγκαλείται για το θέμα αυτό, λαϊκή συνέλευση στο  πρώην δημαρχείο Μώλου

Διαβάστε σχετικά:

Ανοίγουν τα πλευρικά διόδια Μώλου και Μπράλου από τα μεσάνυχτα. Θα τους αφήσουμε;

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ: Επείγον κάλεσμα σε κινητοποιήσεις στα διόδια του Μπράλου

Σύσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας για τα διόδια -΄Εκτακτο δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 10/09

DSC_2602 DSC_2605 DSC_2610 DSC_2611 DSC_2614 DSC_2620 DSC_2621 DSC_2622 DSC_2624 DSC_2625 DSC_2662

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.