Ομιλία του εκπροσώπου του Δίκτυου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ στην απεργιακή συγκέντρωση για την ΕΡΤ στη Λαμία (video)

» Το προμελετημένο έγκλημα κατά της ΕΡΤ δεν μπορεί να περάσει έτσι! Αποτελεί προπομπό και για άλλους δημόσιους οργανισμούς και φορείς. Είναι ο πιλότος και για άλλες απολύσεις και διαθεσιμότητες» τόνισε ο εκπρόσωπος του Δικτύου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ  Σωτήρης Μαργαριτογιάννης στην ενωτική  απεργιακή συγκέντρωση ( 13/6)  για το ‘ λουκέτο ¨στην ΕΡΤ στη Λαμία.  Στη συνέχεια, όπως ανέφερε  «ήρθε η σειρά της Δημόσιας Ενημέρωσης, η οποία παραδίδεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους καναλάρχες  προκειμένου να πριμοδοτήσουν την κατευθυνόμενη ενημέρωση και ψυχαγωγία σε μια εποχή σκοταδισμού και αντιδημοκρατικών πρακτικών.

Απευθυνόμενος προς το συγκεντρωμένο κόσμο είπε: «Το πραξικόπημα της σε βάρος των εργαζομένων, της Δημοκρατίας και όλου του λαού πρέπει να ανατραπεί. Οι εργαζόμενοι και ο λαός να ξεσηκωθούν και να γκρεμίσουν με τους αγώνες τους αυτούς που μας οδηγούν στον όλεθρο, τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση».

Τέλος,  έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: » Δεν ανεχόμαστε οι εκπρόσωποι της τρικομματικής κυβέρνησης που είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα, να συκοφαντούν τους εργαζόμενους ποντάροντας στον κοινωνικό αυτοματισμό. Δεν ανεχόμαστε να μιλούν για κατασπατάληση δημοσίων πόρων, αυτοί που χαρίζουν δισεκατομμύρια στις τράπεζες, αυτοί που ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο στους ιδιώτες.  Δεν ανεχόμαστε να δημιουργηθεί άλλη μια πόλη ανέργων από τους 2.500 ανέργους της ΕΡΤ. Δεν ανεχόμαστε η ενημέρωση να αποτελεί μονοπώλιο των μεγαλοκαναλαρχών. Διεκδικούμε μια πραγματικά δημόσια και ανεξάρτητη ενημέρωση που θα δίνει φωνή στην κοινωνία. Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας στον αγώνα τον εργαζομένων της ΕΡΤ. Όταν το τελευταίο όπλο της κυβέρνησης είναι η τρομοκρατία και η καταστολή, εμείς απαντάμε με ανυποχώρητους αγώνες, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της ελευθερίας έκφρασης και της κοινωνικής συνοχής.

Μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.