Ολοκληρώθηκε η εκλογή των οργάνων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας- Πρόεδρος ο Θαν. Κλειτσάκης

Το  δημοτικό συμβούλιο Λαμίας σε ειδική συνεδρίαση  στις 6:30΄ το απόγευμα της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της οδού Αινιάνων, εξέλεξε το Προεδρείο και τα μέλη  της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 

Ο Δήμαρχος Λαμίας Nίκος Σταυρογιάννης πρότεινε για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον Θανάση Κλειτσάκη ο οποίος αναδείχτηκε πρόεδρος με 35 ψήφους υπέρ και 5 λευκά.

Ο Κώστας Σταυρογιάννης  που προτάθηκε από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Γιώργου Κοτρωνιά αναδείχθηκε αντιπρόεδρος με 30 ψήφους υπέρ, 9 λευκά και 1 άκυρο.

Η Δέσποινα Αδάμ από την πλειοψηφία εκλέχτηκε  γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου με 37 ψήφους υπέρ και 3 λευκά.

Για τη θέση του Γραμματέα δεν έθεσαν υποψηφιότητα οι παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας.

Οικονομική επιτροπή

Στην σημαντικότερη επιτροπή  που έχει σχέση με την διαχείριση των Οικονομικών του Δήμου εκλέχτηκαν αποκλειστικά σύμβουλοι από  τις  δύο παρατάξεις,  της πλειοψηφίας του Νίκου Σταυρογιάννη και της μείζονος μειοψηφίας του Γ. Κοτρωνιά.

Τακτικά μέλη της οικονομικής επιτροπής εκλέχθηκαν από την πλευρά της πλειοψηφίας οι κύριοι Τελώνης 31, Αρναούτογλου 35, Κυρίτσης 30, Νταφλούκας 30, Τσιτσίας 29 και από την πλευρά της μειοψηφίας οι κύριοι Κουτσουβέλης 36, Συλεούνης 32 και η κυρία Ραφτοπούλου 33.

Αναπληρωματικά μέλη της οικονομικής επιτροπής από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι κύριοι Ζαγγανάς (35), Διαμαντάρας (29) και Μπολοκούτας (30) και από την μείζονα μειοψηφία οι κύριοι Μητσόπουλος (33) και Φώσκολος (39).
Yποψηφιότητα  για την Οικονομική Επιτροπή έθεσε και η Μαρία Αντωνίου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ’΄»  αλλά δεν εκλέχτηκε.

Επιτροπή ποιότητας ζωής.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας για την επιτροπή ποιότητας ζωής ως τακτικά μέλη εκλέχτηκαν από την πλειοψηφία   οι κύριοι Διαμαντάρας Αλ.(29), Καραγιάννης Σ (31), Λάμπρου(34), Χαλβατζής (33) και Κερπινιώτης Κων. (29). Από την πλευρά της μειοψηφίας τακτικά μέλη εκλέχτηκαν  οι κύριοι Ανδρικόπουλος, Μουστάκας (29) και Φώσκολος Π. (28 ) και βρέθηκαν  3 λευκά  ψηφοδέλτια.

Αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφία είναι οι κύριοι Μπούκας Α (36), Τσεκούρας και Τσακμάκης και από την μειοψηφία οι κύριοι Αργύρης και  Παναγιώτης Στασινός από την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας (30) και βρέθηκαν  3 λευκά ψηφοδέλτια.

Εκλογή αντιπροσώπων για ΠΕΔ

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας έγινε και η εκλογή αντιπροσώπων για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΠΕΔ). Από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν 8 αντιπρόσωποι, από την μείζονα αντιπολίτευση του Γ. Κοτρωνιά 4 αντιπρόσωποι, από την Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία η Αντωνίου-Σιούτα Μαρία με 3 ψήφους και οπό το ΠΑΡΤΟΚΑΛΙ  ο Γ. Σαγιάς  με 2 ψήφους. Δεν εκλέχτηκε ο Τάσος Χρονάς από τη Λαϊκή Συσπείρωση ( 1 ψήφος). 

DSC_2469 DSC_2510 DSC_2529 DSC_2543 DSC_2555 DSC_2564

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.