Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στη Στερεά – Κ. Μπασδέκης υποψήφιος Περιφερειάρχης & Γ. Δελιχάς για το Δήμο της Λαμίας – Αναλυτικά τα ονόματα

Με κεντρικό σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ σε όλους τους δήμους και τις Περιφέρειες» η Επιτροπή Περιοχής Ανατ. Στερεάς & Εύβοιας του ΚΚΕ παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης τους υποψήφιους για τις αυτοδιοικητικές εκλόγες στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στη Λαμία.

Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος του Π.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος. Στην ομιλία του ο κ. Μαρίνος είπε χαρακτηριστικά:

Χαιρόμαστε πολύ για τη σημερινή συνάντηση με συντρόφους και φίλους που παλεύουμε μαζί όλα τα χρόνια, χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνάντηση με νέους φίλους που συμπαρατάσονται με το ΚΚΕ την τελευταία περίοδο.

Πραγματικά, βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα συστράτευση εργατικών, λαικών δυνάμεων με το ΚΚΕ κι αυτό φαίνεται καθαρά στις εκδηλώσεις προς τιμή της ηρωικής 100χρονης πάλης του κόμματος, τις κινητοποιήσεις κατά της εμπλοκής της χώρας στους ΕυρωΑτλαντικούς σχεδιασμούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους άλλoυς αγώνες. Φαίνεται απο την στήριξη των θέσεων του ΚΚΕ στο εργατικό, λαικό κίνημα.

Με τη δική μας δουλειά μπορούν να προστεθούν νέες δυνάμεις στην καθημερινή πάλη, να μπούν νέοι συναγωνιστές και συναγωνίστριες στις σημαντικές πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, τις Ευρωεκλογές, το Μάη και τις βουλευτικές όποτε και να γίνουν.

Καλούμε το λαό της Στερεάς, κι αυτούς που δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ αλλά αντιτίθενται στην αντιλαική πολιτική, στην επίθεση της ΕΕ και του κεφαλαίου, να μπούν στο αγώνα και να δώσουμε μαζί αυτές τις μάχες.

Ο στόχος για ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ παντού ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των πολιτικών εξελίξεων απο τη σκοπιά των εργατικών λαικών συμφερόντων. Είναι στόχος ελπίδας, αισιοδοξίας και προοπτικής και μπορεί να συνεγείρει πλατιές λαικές δυνάμεις να κάνουν ένα τολμηρό βήμα μπροστά και να συναντηθούν με το ΚΚΕ.

Η πείρα που έχει συγκεντρωθεί είναι πολύτιμη και πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα για να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, να μη χαθούν λαικές δυνάμεις μέσα στα γρανάζια του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και των διαχειριστών του, να γίνει μαζική μετακίνηση, μαζικός απεγκλωβισμός ψηφοφόρων απο τα κόμματα του κεφαλαίου και να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Η εργατική τάξη, ο λαός μας σηκώνουν το σταυρό των οδυνηρών συνεπειών της αντιλαικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πήρε τη σκυτάλη απο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υπηρέτησε μαζί τους τα τρία μνημόνια φορτώνοντας την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού, συνεχίζοντας σήμερα στο ίδιο δρόμο, διατηρώντας τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και στις συνθήκες της ασθενικής ανάκαμψης της οικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προκλητικά μιλάει για “νέα εποχή”, για “τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας”, καλλιεργεί και πάλι ψεύτικες προσδοκίες για “κοινωνική δικαιοσύνη”.

Βιάζει την αλήθεια και την πραγματικότητα, κοροϊδεύει και πάλι το λαό.

Είναι σημαιοφόρος των ΝΑΤΟικών δολοφονικών σχεδιασμών στηρίζοντας ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, εκπληρώντας ειδικά καθήκοντα στους σχεδιασμούς περικύκλωσης της Ρωσίας, όπως δείχνουν και οι πρωτοφανείς, προκλητικές παραχωρήσεις της κυβέρνησης στις ΗΠΑ στο λεγόμενο “Στρατηγικό Διάλογο” που χτυπάει συναγερμό για το λαό μας.

Γέννημα αυτής της πολιτικής είναι η Συμφωνία των Πρεσπών που υπηρετεί την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, διατηρεί το σπέρμα του αλυτρωτισμού με τα περί “Μακεδονικής Γλώσσας” και “Ιθαγένειας” και στρέφεται κατά των δύο λαών και των λαών των Βαλκανίων , τροφοδοτώντας τον εθνικισμό και στις δύο πλευρές.

Το ΚΚΕ έχει δίκιο και με συνέπεια θα καταψηφίσει στη βουλή αυτή τη συμφωνία. Έθεσε απο χρόνια τη θέση του Γεωγραφικού Προσδιορισμού για το όνομα, αντιτάχθηκε στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς κι απο τις δύο πλευρές, αποκάλυψε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ , η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ καυγαδίζουν μεταξύ τους αλλά μαζί στηρίζουν την ένταξη των Δ. Βαλκανίων και της FYROM στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που είναι βασικός στόχος στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα.

Τι δουλειά έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι νέοι και οι γυναίκες των λαικών οικογενειών μ’ αυτή την αντιλαική πολιτική ; Τι δουλειά έχουν με το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ , με τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που τους στύβουν τόσα χρόνια και μαυρίζουν τη ζωή τους ;

Αυτοί που αισθάνονται αριστεροί, όλες οι ζωντανές λαικές δυνάμεις, είναι καιρός να ξεπεράσουν τις παγίδες των ψεύτικων προσδοκιών και της αναμονής, να αχρηστεύσουν την παγίδα του μικρότερου κακού που γίνεται συνεχώς και πιο μεγάλο κάθε φορά.

Να πάρουν την απόφαση που θα κάνει τη διαφορά, να μπούν στον αγώνα και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για να ισχυροποιηθεί παντού, στις τοπικές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές, στα σωματεία, στο μαζικό κίνημα.

Αυτό θα δώσει δύναμη στην υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και της κοινωνικής συμμαχίας που είναι κινητήρια δύναμη της λαικής αντεπίθεσης.

Στην Φθιώτιδα, στην Εύβοια, στη Βοιωτία, στη Φωκίδα, την Ευρυτανία.

Βρίσκονται στο πλευρό των ανέργων και των απολυμένων, απαιτούν το δικαίωμα στη δουλειά, την προστασία αυτών που ο καπιταλισμός και η αντιλαική πολιτική τους στερεί το δικαίωμα στην εργασία και τους ρίχνει στο καιάδα.

Παλεύουν μαζί με τους εργαζόμενους της Λάρκο για την αποτροπή των σχεδίων που στρέφονται εναντίων του, παρεμβαίνουν για την κατοχύρωση του δικαιώματος δουλειάς των εργολαβικών, για τα προβλήματα της Υγιεινής και Ασφάλειας. Είναι δίπλα στους εργαζόμενους της Περιφέρειας και των Δήμων.

Διεκδικούν υποδομές, έργα που υπηρετούν τις ανάγκες του λαού για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, των πυρκαγιών, μέτρα για την αντισεισμική θωράκηση.

Απαιτούν επαρκή κρατική χρηματοδότηση και αντιτάσσονται στην ανταποδοτικότητα, στους φόρους και τα τέλη που επιβάλλουν η διοίκηση της περιφέρειας και οι δήμοι.

Δεσμεύτηκαν και το τήρησαν. Ηταν πραγματική ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και θα είναι ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στην αντιλαική πολιτική ακόμα κι αν αναλάβουν ευθύνη διοίκησης, όπως κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην Αττική, στην Πάτρα, στην Ικαρία.

Αυτό πρέπει να το εκτιμήσει πολύ ο λαός της Στερεάς.

Να δώσει δύναμη στο συνδυασμό της Λαικής Συσπείρωση με υποψήφιο περιφερειάρχη τον σύντροφο Κώστα Μπασδέκη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αγωνιστή γεωπόνο, μεγαλωμένο μέσα στους αγώνες του λαού μας.

Στην συνέχεια το λόγο πήραν οι υποψήφιοι  για την περιφέρεια Στερεάς Κώστας Μπασδέκης και για το Δήμο της Λαμίας Γίώργος Δελιχάς που τόνισαν τη σημασία και το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών.

 

   

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, 53 ετών, Γεωπόνος, μέλος της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του ΚΚΕ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ  ΤΗΣ «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,51 ετών, Πολ. Μηχανικός ΟΤΑ, Δημ. Σύμβουλος.
ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ

ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

ΖΑΚΑΣ ΛΟΥΚΑΣ, 67 ετών, Συνταξιούχος Μεταλλεργάτης, Δημ. Σύμβουλος.
ΘΗΒΑΙΩΝ ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, 34 ετών, Δικηγόρος, Δημ. Σύμβουλος, μέλος του Δ.Σ Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας
ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΟΤΣΙΚΩΝΑΣ ΝΩΝΤΑΣ, 51 ετών, Δικηγόρος, Δημ. Σύμβουλος.
ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΣΚΟΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 49 ετών, Υπάλληλος ΔΕΗ, Δημ. Σύμβουλος.
ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, 57 ετών, Λογιστής.

 

ΕΥΒΟΙΑΣ

 

ΔΗΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΡΕΤΡΙΑΣ

 

ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ, 31 ετών, Μηχανικός Περιβάλλοντος, Δημ. Σύμβουλος, μέλος Δ.Σ του Ε.Κ Εύβοιας, Πρόεδρος του Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Χαλκίδας, μέλος του Δ.Σ της ΟΓΕ.

 

ΙΣΤΙΑΙΑΣ

 

ΚΑΜΑΡΑΤΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, 50 ετών, Οικοδόμος, Δημ. Σύμβουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Β/Κ Εύβοιας.

 

ΚΑΡΥΣΤΟΥ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,31 ετών, Εκπαιδευτικός.

 

ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 

ΚΕΚΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, 44 ετών, Πυροσβέστης, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδας.

 

ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-

ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

 

ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ ΣΤΑΘΗΣ, 55 ετών, Αγρότης, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου, Δημ. Σύμβουλος.

 

ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΑΣΣΑΠΙΩΝ

 

ΠΥΘΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, 32 ετών, Φιλόλογος, μέλος του Κ.Σ της ΚΝΕ,  Δημ. Σύμβουλος

 

ΧΑΛΚΙΔΑΙΩΝ

 

ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, 42 ετών, Τεχν. Γεωπονίας, μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ Εύβοιας, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΖΟΥΡΑ.

 

 

 

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΚΟΡΟΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, 66 ετών, Συνταξιούχος ΟΤΕ.

 

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΤΣΟΥΛΦΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, 29 ετών, Εργάτης.
ΔΟΜΟΚΟΥ ΝΙΑΝΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, 61 ετών, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός,  Δημ. Σύμβουλος.
ΛΑΜΙΕΩΝ ΔΕΛΙΧΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 40 ετών, Δημοσιογράφος, μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ Λαμίας.
ΛΟΚΡΩΝ ΚΑΡΑΤΡΑΝΤΟΣ ΘΩΜΑΣ, 49 ετών, Εργαζόμενος στην ΕΖΑ.
ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΡΑΜΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, 52 ετών, Δημοσιογράφος.
ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, 67 ετών Συνταξιούχος οικοδόμος.
ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΚΑΡΚΑΝΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ, 49 ετών, τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων (παρασκευάστρια).

 

ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΕΛΦΩΝ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΣΤΑΘΗΣ, 43 ετών, Υπάλληλος Περιφέρειας Στερεάς, Δημ. Σύμβουλος.
ΔΩΡΙΔΑΣ ΛΑΪΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, 64 ετών, Συνταξιούχος ΛΑΡΚΟ, Δημ. Σύμβουλος.

 

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.