O Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας για τα Κέντρα Υγείας και τις εφημερίες

Με ανακοίνωση του, ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας παίρνει θέση στο πρόβλημα που προέκυψε με τα κέντρα υγείας στην οποία εμμέσως πλην σαφώς  τοποθετείται κατά της απόφασης του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κουτσοπίνη  για  αποσπάσεις γιατρών από τα ΚΥ  στο Νοσοκομείο Λαμίας για κάλυψη των εφημεριών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση,  το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας  καταβάλει «υπεράνθρωπες» προσπάθειες για να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στο Φθιωτικό λαό. Παράλληλα αναγνωρίζει το  μεγάλο σε όγκο και προσφορά έργο των γιατρών των Κέντρων Υγείας παραθέτοντας  μάλιστα στατιστικά στοιχεία  από τα ΚΥ Νομού Φθιώτιδας που δείχνουν ότι  δεν περισσεύει προσωπικό για μετακίνηση. Αναφέρεται ακόμα στην προσφορά στην πρωτοβάθμια υγεία των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων που συνεχίζουν να προσφέρουν υγεία κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες και μη πληρωμής των δεδουλευμένων…Τέλος, προειδοποιεί ότι  «κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των δομών υγείας του νομού θα βρει αντίθετους τόσο την ιατρική κοινότητα όσο και τον Φθιωτικό λαό».

Το κείμενο της Ανακοίνωσης του ΙΣΦ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας (ΙΣΦ) σε έκτακτη συνεδρίασή του ΔΣ ασχολήθηκε μεταξύ άλλων και με το τρέχον θέμα στελέχωσης του ΓΝ Λαμίας με γιατρούς των Κέντρων Υγείας του νομού.

Ο ΙΣΦ ως θεσμικός φορέας με βασικό ρόλο στην παροχή υγείας στον νομό Φθιώτιδας μέσω των 550 γιατρών του, αναγνωρίζει το έργο που προσφέρουν όλοι από την θέση ευθύνης τους με τις υπάρχουσες αντίξοες συνθήκες (μειώσεις μισθών, καθυστέρηση οφειλόμενων, ελλείψεις προσωπικού και υλικών) και τους ευχαριστεί.

Αναγνωρίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του Νοσοκομείου Λαμίας για να προσφέρουν τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο βαθμό υγεία στον Φθιωτικό λαό.

Επιπλέον αναγνωρίζει το μεγάλο σε όγκο και προσφορά έργο των γιατρών των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων όπως προκύπτει απο  στοιχεία του 2012 που σας επισυνάπτονται και κοινοποιούνται.

Επίσης αναγνωρίζει την προσφορά στην πρωτοβάθμια υγεία των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων που συνεχίζουν να προσφέρουν υγεία κάτω απο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες με την ουσιαστική έλλειψη ασφάλισης και χρημάτων των πολιτών καθώς και της μη αποπληρωμής των δεδουλευμένων.

Ο ΙΣΦ στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου και της υπάρχουσας νομοθεσίας, θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών υγείας του νομού Φθιώτιδας.

Η βέλτιστη προσφορά υγείας στον Φθιωτικό λαό ήταν, είναι και θα είναι ο στόχος του ΔΣ αλλά και όλων των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των δομών υγείας του νομού θα βρεί αντίθετους τόσο την ιατρική κοινότητα όσο και τον Φθιωτικό λαό.

Καλούμε την πολιτεία για μία ακόμη φορά να αναγνωρίσει ότι η υγεία και η παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη και πρέπει να προσφέρει τα μέγιστα για την αναβάθμισή τους με την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που υπάρχουν

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ  ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ  ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΒΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ (2012) 26.937
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ 12.163
ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Καλύπτει τους πρώην  Καποδιστριακούς Δήμους ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ – ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ-ΥΠΑΤΗΣ-ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ-ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥΑπό τον Δήμο Λαμιέων  καλύπτει τις κοινότητες: ΣΤΑΥΡΟΥ – ΛΥΓΑΡΙΑΣ –  ΦΡΑΝΤΖΗ – ΚΩΣΤΑΛΕΞΙΟ πραγματικός πληθυσμός  είναι περίπου 29.532 κάτοικοι
ΔΥΝΑΜΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. 23
ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 5 (4 ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ & 1 ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ – ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΙ 2 ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ Γ.Ν .  ΛΑΜΙΑΣ)
ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ( ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ -ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ) 15 ( ΣΤΟ Κ.Υ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ & ΣΤΑ 14 Π.Ι. ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ Κ.Υ. ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ 15 )
ΚΕΝΤΡΟ  ΥΓΕΙΑΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΒΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ (2012) 35.000
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ 118.700
ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ 24.000 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 2011. ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ  ΜΗΝΕΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ  ΣΕ 48.000 ΑΤΟΜΑ.
ΔΥΝΑΜΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. 18
 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Κ.Υ 6 (4 ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – 1 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ1 ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ)
ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ  Π.Ι. 6 ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ( ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ) 6 ( ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1-2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ 3 )
ΚΕΝΤΡΟ  ΥΓΕΙΑΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΒΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ (2012) 24.162
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ   ΣΤΟ Κ.Υ. 16.518
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ   ΣΤΑ Π.Ι. 30.217
ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ 46.735
ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ 13.085
ΔΥΝΑΜΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ.
ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 4 (2 ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ- 1 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ1 ΟΔΟΝΤ/ΤΡΟΣ)
ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ( ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ) 1 ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΤΟ  Κ.Υ.5 ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΤΑ Π.Ι.
ΚΕΝΤΡΟ  ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΒΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ (2012) 57.631
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ   ΣΤΟ Κ.Υ. 82.886
ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ 30.000 (ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ 40.000 ΑΤΟΜΑ).ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ –  ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΙ  ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ & ΔΗΜΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ & ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ Η ΟΡΕΙΝΗ ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΌΡΙ,ΒΑΣΙΛΙΚΑ,ΑΝΘΟΧΩΡΙ,ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ. & ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ.
ΔΥΝΑΜΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. 18
ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 8 (6 ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ- 1 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ1 ΟΔΟΝΤ/ΤΡΟΣ)
ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ( ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ) 9 ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ( ΟΙ  2 ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ)
ΚΕΝΤΡΟ  ΥΓΕΙΑΣ  ΣΤΥΛΙΔΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΒΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ (2012) 55.882 ( ΟΛΟ ΤΟ 2012)
ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ 28.957
ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ 26.735 περίπου ( ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ )ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ  ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ  ΚΑΛΥΠΤΕΙ:Π.Ι. ΓΛΥΦΑΣ : ΒΑΘΥΚΟΙΛΟ

Π.Ι. ΡΑΧΩΝ : ΑΧΙΝΟΣ – ΑΧΛΑΔΙ – ΠΑΛΙΟΚΕΡΑΣΙΑ

Π.Ι. ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ : ΜΥΛΟΙ  ΣΠΑΡΤΙΑ

Π.Ι. ΜΩΛΟΥ : ΣΚΑΡΦΕΙΑ –  ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ

Π.Ι. ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ: ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ

Π.Ι. ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ : ΗΡΑΚΛΕΙΑ – ΔΑΜΑΣΤΑ – ΚΟΜΑ – ΑΛΕΠΟΣΠΙΤΑ – ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ – ΒΑΡΔΑΤΕΣ –  ΚΡΙΚΕΛΟ

Π.Ι. ΑΝΘΗΛΗΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. 20
ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ  Κ.Υ. 7 (3 ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ- 1 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ2 ΟΔΟΝΤ/ΤΡΟΙ – 1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ)ΣΤΑ Π.Ι. ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ  ΟΙ 2 ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ( ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ) 2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΚΥ11 ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΤΑ Π.Ι

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.