Ξενοφοβικές αντιδράσεις ενάντια στην εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε ξενοδοχείο της περιοχής

Συγκέντρωση ενάντια στην  προσωρινή εγκατάσταση  προσφύγων σε ανενεργά ξενοδοχεία στα Καμένα Βούρλα από τον ΔΟΜ (Διεθνη Οργανισμό Μετανάστευσης)  -πρόκειται για 40 περίπου   ασυνόδευτα προσφυγόπουλα  – πραγματοποιούν κάτοικοι της περιοχής – Καμία ενημέρωση από το υπουργείο καταγγέλλει ο δήμαρχος  Καμένων Βούρλων.

«Δηλώνουμε ξεκάθαρα την άρνηση μας να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς» δηλώνει ο Δήμαρχος Γ. Συκιώτης. Παράλληλα συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης έφθασαν στα Καμένα Βούρλα περίπου 100 πρόσφυγες,  με τον δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη να διαμαρτύρεται  δηλώνοντας  ότι δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Στη συνέχεια,  κάτοικοι  έκλεισαν την εθνική οδό, αντιδρώντας στην εγκατάσταση των προσφύγων δηλώνοντας πως είναι » ανεπιθύμητοι» στην  λουτρόπολη.

Η δήλωση του Δημάρχου Καμένων Βούρλων

Η φημολογούμενη έλευση και εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στο Δήμο Καμένων Βούρλων και ειδικότερα μέσα στον αστικό ιστό, σε ανενεργές ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης των Καμένων Βούρλων, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρει σφοδρά αντίθετους» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης καλώντας τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων να ακυρώσουν τα σχέδια εγκατάστασης των προσφύγων.

«οι χώροι που φημολογείται ότι έχουν επιλεχθεί είναι ακατάλληλοι για οποιουδήποτε τέτοιου είδους φιλοξενία. Βρίσκονται στο κέντρο της λουτρόπολης, σε πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό, σε απόσταση ελαχίστων μέτρων από τις σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης (Δημοτικό, Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο και Λύκειο) και μέσα στην εμπορική κίνηση της πόλης. Κατά συνέπεια η εγκατάστασή τους στους χώρους αυτούς θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, της ασφάλειας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μονίμων και επισκεπτών, τόσο στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων όσο και στην ευρύτερη περιοχή.»

Τέλος, ο Γ. Συκιώτης τονίζει ότι «δηλώνουμε ξεκάθαρα την άρνησή μας, να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, χωρίς να μας ρωτούν ούτε και να μας ενημερώνουν».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.