Ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά και στη Λαμία …αλλά από Δευτέρα απεργία

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε σήμερα 11 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά στα σχολεία όλης της χώρας  τα οποία ωστόσο  θα ξανακλείσουν από την επόμενη Δευτέρα με μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων από καθηγητές και δάσκαλους, ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου, διαμαρτυρόμενη για τη διαθεσιμότητα και τις μετατάξεις εκπαιδευτικών αλλά και τις αλλαγές στο <<νέο Λύκειο>>. Οι καθηγητές θα επανεξετάζουν τη στάση τους μετά από κάθε πενθήμερη απεργία, ενώ με ανοικτές επιστολές που απέστειλαν καλούν σε συστράτευση γονείς και μαθητές.
 
Και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) κήρυξαν 48ωρη απεργία για τις 16 και τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δάσκαλοι της δημόσιας εκπαίδευσης (ΔΟΕ) αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους αύριο ή μεθαύριο. Στη χθεσινή σύσκεψη εκπροσώπων της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ διαπιστώθηκε πάντως κοινή βούληση για «τη δημιουργία ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου».

Στην πόλη της Λαμίας έκτος από τον αγιασμό είχαμε και τα εγκαίνια της σχολικής μονάδας του 6ου Γενικού Λυκείου,   παρόλο  που ξεκίνησε η δεύτερη χρονιά για τα παιδιά των σχολείων που στεγάστηκαν στο κτίριο της οδού Σόλωνος. Στον αγιασμό παρευρέθηκαν σύσσωμες οι τοπικές αρχές, ο Περιφερειάρχης Κ. Περγαντάς, οι Βουλευτές Φθιώτιδας Ε. Μακρή (ΝΔ), Β. Κυριακάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Ν. Σταυρογίαννης (Ανεξ.),  ο Δήμαρχος Λαμίας Γ. Κορτωνιάς και ο Διευθυντής Περιφεριακής Εκπαίδευσης Ηλ. Παλιαλέξης. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος.

Εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε καλή και αγωνιστική χρονιά!

μαθητες μαθητες2

 DSC_1253 DSC_1260

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.