Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης της Λαμίας

Στις 18 Οκτώβρη 2021 συμπληρώνονται 77 χρόνια από την απελευθέρωση της Λαμίας από τους Γερμανούς ναζί  και τους συνεργάτες τους.

Τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών και των αγωνιστριών της Αντίστασης, τον πατριώτη μας πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη, εκείνες και εκείνους που  πάλεψαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ισότητας.

  • Τιμούμε τον αποφασιστικό αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
  • Τιμούμε την αντιφασιστική νίκη των λαών, μία νίκη που κόστισε τη ζωή και το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Δεν ξεχνάμε τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων, την πείνα, το σκοτάδι και τον τρόμο της Κατοχής, τους διάσπαρτους ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη, μαρτυρικούς τόπους, το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, το Μπλόκο της Κοκκινιάς, τη μαρτυρική Υπάτη, αλλά και την Καλύβα του Στεφανή, τη νικηφόρα μάχη κατά της πείνας, τη μάχη της σοδειάς, το Γοργοπόταμo.

Σήμερα στην περίοδο της πανδημίας, της οικονομικής και περιβαλλοντικής κρίσης και την  ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση της κυβέρνησης της Ν.Δ  βιώνουμε τα αποτελέσματα της διάλυσης των κοινωνικών δικαιωμάτων, την αγωνία και τον αγώνα του λαού μας να ζήσει  με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η μάχη για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας απαιτεί την αναμέτρηση με κάθε μορφή πολιτικού και κοινωνικού χρυσαυγητισμού.

΄Ένα χρόνο μετά την τεράστια νίκη της Δημοκρατίας, με τους αγώνες του λαού και την απόφαση της Δικαιοσύνης για την καταδίκη του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης,  νέες ακροδεξιές ομάδες εμφανίστηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Οι νεοναζιστές εγκληματίες  αποθρασύνονται. Κλιμακώνουν τη δράση τους επικίνδυνα με ορμητήρια σχολεία, θυμίζοντάς μας την κλιμάκωση που είχαν επιχειρήσει και στο πρόσφατο παρελθόν. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. ΄Εχουμε πληρώσει μεγάλο φόρο αίματος στις μέρες μας στο πρόσωπο του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και όλων όσων υπέστησαν τη ναζιστική φρίκη.

   Η απάντηση στους νοσταλγούς του ναζισμού δεν μπορεί παρά να δίνεται καθημερινά μέσα από ένα διαρκή, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό αγώνα ενάντια σε κάθε λογής  νοσταλγούς του φασισμού, ενάντια στην ψευδεπίγραφη θεωρία των «δύο άκρων», ενάντια στον συντηρητισμό, ενάντια σε όσους διολισθαίνουν διαρκώς στην ακροδεξιά ρητορεία και στο σκοταδισμό, κλείνοντας το μάτι στη Χρυσή Αυγή και σε άλλα ναζιστικά μορφώματα.

Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 στις 12.45 μ.μ η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  με τις Οργανώσεις της  Λαμίας και την Οργάνωση της Νεολαίας Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, καταθέτουμε στεφάνι στον ανδριάντα του Άρη Βελουχιώτη στην πλατεία Λαού στις 11.45 πμ τιμώντας τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης.

Ποτέ Ξανά Φασισμός!

Το Γραφείο Τύπου

**Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα κατά του COVID-19.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.