Νίκος Σταυρογιάννης: Η πατρίδα μας και η ελληνική κοινωνία δεν χρειάζεται σύμβολα χλιδής αλλά αυτογνωσία, προσπάθεια για δημιουργία και σεμνότητα

Η επιτροπή «Ελλάδα 2021» με επικεφαλής την πρόεδρό της βρέθηκε και στην πόλη μας, στα πλαίσια των επισκέψεων – δημόσιων σχέσεων που κάνει ανά την Ελλάδα. Ομολογουμένως σ΄αυτό είναι επιτυχημένη. Όμως πέρα από αυτό, δεν μπορεί ούτε τους Έλληνες να ενώσει ούτε να τους κάνει να νοιώσουν «περήφανοι».

Με συνεχή ολισθήματα – αναρτήσεις στο διαδίκτυο και όχι μόνο – αποχρωματίζει την ιστορία, αποκαθηλώνει τους πρωταγωνιστές της και προσβάλλει την ιστορική και εθνική μνήμη. Αυτό οδήγησε αξιόλογα μέλη της Επιτροπής σε παραίτηση ή  αποστασιοποίηση.

Η επιλογή της κ. Αγγελοπούλου είχε πολλά προβλήματα από την αρχή και για λόγους συμβολισμού και για λόγους ουσίας. Το ιδεολογικό πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπει την επανάσταση, τον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού και τη γέννηση του έθνους – κράτους αλλά και την πορεία του στα τελευταία 200 χρόνια είναι παραμορφωτικό και επικίνδυνο.

Εξάλλου, ως μέλος της οικονομικής και πολιτικής ελίτ που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και στη πτώχευση δεν μπορεί για λόγους ουσιαστικούς αλλά και ταξικούς να συμβολίζει την ενότητα του λαού που πλήρως ακριβά την έλλειψη πατριωτικής συνείδησης των επώνυμων και της ελίτ. Βρίσκεται στον αντίποδα του καθηγητή Τσιόδρα και όσα αυτός συμβολίζει.

Η πατρίδα μας και η ελληνική κοινωνία δεν χρειάζεται σύμβολα χλιδής αλλά αυτογνωσία, προσπάθεια για δημιουργία και σεμνότητα. Χρειάζεται στόχους που θα υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και έμπνευση που θα βγάλει από όλους τον καλό μας εαυτό. Και αυτό δεν μπορεί να το πετύχει η επιτροπή «Ελλάδα 2021» υπό την ηγεσία της  κ. Αγγελοπούλου.

Νίκος Σταυρογιάννης

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.