Νίκος Σταυρογιάννης: «Ζητήματα πολιτικής δεν λύνονται με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.»

Έντονη κριτική κατά του Δημάρχου Λαμιέων Θ. Καραίσκου άσκησε με επιστολή του ο Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης  Νίκος Σταυρογιάννης σχετικά με την προσφυγή στο ΣτΕ που  θα προβεί ο Δήμος Λαμιέων προκειμένου να μην προχωρήσουν τα σχέδια  του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να τοποθετήσει, σε νέες πρόχειρες εγκαταστάσεις άλλους 1500 τουλάχιστον πρόσφυγες και μετανάστες, εντός του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών και πλάι σε στις Ιαματικές πηγές. Λέγοντας χαρακτηριστικά. «Δεν μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες πίσω από το «φύλλο συκής» της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ούτε τα ζητήματα πολιτικής λύνονται με προσφυγή στη δικαιοσύνη». 

Ολόκληρη η επιστολή

Ποιος επιλέγει την επικοινωνία και το «φαίνεσθαι», από την πραγματική πολιτική και τη διοίκηση έχει αρχίσει να φαίνεται παντού. Σε όλα τα επίπεδα, κεντρική πολιτική σκηνή και αυτοδιοίκηση.

Ολοφάνερη δε, είναι η τακτική όλων να κρύβουν κάτω από το χαλί και να παραπέμπουν στο μέλλον την επίλυση των προβλημάτων. Γιατί έτσι νομίζουν ότι θα τα συνηθίσουν, και θα τα αποδεχθούν οι πολίτες, ή γιατί κερδίζοντας χρόνο οι διοικούντες, αυτά μπορεί και να ….. λυθούν από μόνα τους.

Δεν ξέρω ειλικρινά ποιος λέει τα περισσότερα ψέματα. Ο υπουργός ή οι τοπικοί μας άρχοντες και βουλευτές, για την επέκταση της δομής φιλοξενίας των προσφύγων στις Θερμοπύλες. Όλοι γνώριζαν, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ τι θα γινόταν κάποια στιγμή. Και σε κάθε περίπτωση όφειλαν να αντιλαμβάνονται.

Βουλευτής δε της συμπολίτευσης είχε και δημόσια κάνει αυτή την πρόταση. Σύμφωνα με τον Υπουργό, και άλλοι έκαναν το ίδιο σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις.

Δεν θέλω να πιστεύω ότι  έτσι ακριβώς εννοούσαν την τοπική ανάπτυξη και την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, με τον ερχομό δηλαδή χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στις Θερμοπύλες.

Ας μην στεκόμαστε όμως άλλο σ’ αυτό. Έγινε. Το συγκεκριμένο δεν αλλάζει. Καλό είναι να μην μπούμε καθόλου στη συζήτηση για την αίτηση ακύρωσης και το αίτημα προσωρινής διαταγής στο ΣτΕ. Είναι απολύτως προσχηματικό. Δεν μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες πίσω από το «φύλλο συκής» της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 Ούτε τα ζητήματα πολιτικής λύνονται με προσφυγή στη δικαιοσύνη. 

Και αφού έστω και καθυστερημένα όλοι αντιλήφθηκαν τι απεργάζονταν τόσο καιρό κρυφά και … από μόνος του ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, ας κάνουν το επόμενο ουσιαστικό, και κατά την άποψή μου αποτελεσματικό βήμα.

Να καθοριστεί άμεσα, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όλων των θεσμικών παραγόντων του τόπου με την παρουσία και του αρμόδιου Υπουργού για να δοθεί λύση. Διαφορετικά θα έχουν όλοι μαζί την ευθύνη για την περαιτέρω υποβάθμιση του κορυφαίου ιστορικού τόπου των Θερμοπυλών, επιβεβαιώνοντας ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επικοινωνία και το «φαίνεσθαι» και όχι η ουσία της πολιτικής με όραμα, σχέδιο και προτάγματα σ’ ένα σύνθετο, απαιτητικό και γεμάτο προκλήσεις μέλλον.

Με εκτίμηση, 
 
ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ 
πρώην Δήμαρχος Λαμιέων, Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης και
πρώην Βουλευτής

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.