Νέα αναβολή στη δίκη των αγροτών που συνεχίζουν τον αγώνα και καταγγέλουν την αστνομία για βιαιότητες (βίντεο)

Αναβλήθηκε για τις 26 Φεβρουαρίου η δίκη των 12 αγροτών   που κατηγορούνται για τα επεισόδια της  Τετάρτης στο μπλόκο της Αλαμάνας. Ο λόγος της αναβολής ήταν  η απουσία των αστυνομικών που ήταν και οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας .

Το αδιαχώρητο έγινε στην αίθουσα και τους διαδρόμους των Δικαστηρίων από  εκπροσώπους φορέων , αγρότες και  πολίτες  που είχαν έρθει για συμπαράσταση.  Πλήθος κόσμου   για δεύτερη μέρα  ήταν συγκεντρωμένος έξω από το χώρο  του δικαστικού μεγάρου Λαμίας που φώναζε συνθήματα  στηρίζοντας τον αγώνα των αγροτών.

 Αρνητικά σχολιάστηκε η απουσία των  αστυνομικών-μαρτύρων κατηγορίας  και η εκ νέου αναβολή της αυτόφωρης διαδικασίας.  «Εμείς ήμασταν εδώ και ήρθαμε να δικαστούμε, άλλοι απουσίαζαν. Κάποιοι θέλουν να διασύρουν τους αγρότες>>,  δήλωσε ο Πρόεδρος του Παμφθιωτικού  Αγροτικού Συλλόγου Δημήτρης Δημογιάννης .

 Καταγγέλθηκε επίσης από τον εκπρόσωπο των αγροτών Βόρειας Φθιώτιδας,  η χρήση βίας   από αστυνομικούς  σε  βάρος   συλληφθέντα ο οποίος δεν μπορούσε να αξιολογήσει την κατάσταση  που τον χτυπούσαν με ιδιαίτερο μένος και τον μεταχειρίστηκαν σαν τρομοκράτη, κατά τη διάρκεια .της σύλληψης του μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

Ιδιαίτερα επικριτικοί ήταν οι αγρότες απέναντι στον Υφυπουργό  Χρήστο Σταϊκούρα ο οποίος  τηρεί στάση σιωπής απέναντι στα γεγονότα των τελευταίων ημερών τον οποίο κάλεσαν να πάρει θέση για  την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας και τις συλλήψεις των αγροτών.

 Μετά την απόφαση της αναβολής οι  αγρότες  αναχώρησαν για το χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης  Λαμίας όπου θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τους τρόπους συνέχισης του αγώνα τους στα γραφεία των Βουλευτών του Νομού αυτή τη φορά όπως ανέφεραν οι ίδιοι .

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.