Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Πανούσης – Σταυρογιάννης στη Λαμία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λαμία και συγκεκριμένα στην αίθουσα της οδού Αινιάνων, όπου συμμετείχε στην επιστημονική ημερίδα «Διαπολιτισμική Επιμόρφωση και Σεβασμός στη Διαφορετικότητα» που διοργάνωσε το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου: «Διαπολιτισμική Επιμόρφωση των υπαλλήλων των Υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και νυν Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατά των διακρίσεων λόγω εθνικής καταγωγής, φύλου και χρώματος δέρματος».

Τον Υπουργό συνόδευε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης , ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δημ. Αναγνωστάκης, ο διευθυντής του γραφείου του, συντοπίτης μας Βασίλης Μαστρογιάννης και τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κυριακάκης, Απ. Καραναστάσης και Δ. Βέττας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Δήμου Λαμιέων. Ο Γιάννης Πανούσης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ρόλο της διαπολιτισμικής επιμόρφωσης, του σεβασμού της διαφορετικότητας και την καταπολέμηση των διακρίσεων, τονίζοντας τον συμφιλιωτικό ρόλο που πρέπει να έχει ο αστυνομικός και την επικράτηση ενός μοντέλου ειρηνικής  συμβίωσης των πολιτών σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία όπως πλέον διαμορφώνεται η ελληνική κοινωνία.

«Η Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να στραφεί κατά της Δημοκρατίας. Θα στηρίζει τη Δημοκρατία και θα ελέγχεται από το κατεξοχήν νομιμοποιημένο θεσμό της Δημοκρατίας που είναι το Κοινοβούλιο».

Και συνέχισε:

Η Αστυνομία όμως χρειάζεται σεβασμό. Δεν μπορεί να ζητάμε από τον κάθε αστυνομικό, που είναι οικογενειάρχης, εργαζόμενος, φίλος μας, που τα παιδιά μας είναι μαζί στο σχολείο, ζούμε μαζί στη γειτονιά, να φέρει σε πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή και την ίδια ώρα, να τον χαρακτηρίζουμε, να τον στιγματίζουμε.

Από όποια μεριά και αν έρθει οποιαδήποτε προσπάθεια υποτίμησης και υποβάθμισης του κάθε αστυνομικού, αλλά και της Αστυνομίας ως Σώματος, εγώ θα είμαι αντίθετος. Εγώ θα στηρίξω την Αστυνομία και το ρόλο που επιτελεί.

Μετά από ερώτημα δημοσιογάφου για την τελευταία απόφαση της προέδρου της Βουλής ο κ. Πανούσης δήλωσε:

«Δεν είναι δυνατόν, όχι μόνο αυτή τη φορά αλλά και άλλη φορά, να υποτιμάται το έργο της αστυνομίας και να θεωρείται ότι ένας αστυνόμος είναι «παρείσακτος» μέσα στο προαύλιο της Βουλής ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλες κατηγορίες ανθρώπων. Θέλω να πιστεύω ότι είναι μία λαθεμένη άποψη ή παρεξήγηση».

Δείτε τις δηλώσεις και απόσπασμα της ομιλίας του κ. Πανούση στα βίντεο που ακολουθούν:

 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

DSC_2499panousis_stavroDSC_2483DSC_2487DSC_2471DSC_2477DSC_2494πανουσης

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.