Μια ακόμα εξαίρεση της Στερεάς από πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας με την Περιφέρεια να σιωπά…

Στο 27% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα το γ΄ τρίμηνο  του 2013(έναντι 24,8% το γ’ τρίμηνο του 2012), με τη Στερεά Ελλάδα στις πρώτες θέσεις να  φτάνει  το ποσοστό ανεργίας (28,2%). Πρώτοι στον «μαύρο κατάλογο» είναι οι νέοι 15- 24 ετών (57,2% το γ΄ τρίμηνο εφέτος, από 56,6% το γ΄ τρίμηνο πέρυσι)  και οι πλέον παραγωγικές ηλικίες 25- 29 ετών (43,8% από 38%).

Και όμως η Στερεά Ελλάδα με πλασματικά στοιχεία,  εξαιρείται από κοινοτικά  προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας για νέους. Έτσι μετά τη εξαίρεση  από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών»,  ενώ   μάλιστα το πρόγραμμα έτρεχε και οι άνεργοι νέοι είχαν ολοκληρώσει την εξάμηνη κατάρτισή τους, η Περιφέρεια Στερεάς εξαιρείται από ένα νέο  πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα που προβλέπει οικονομική ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 2.000 ανέργων, ηλικίας έως 35 ετών, με το διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» με το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία  10.000,00 €. Από από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύονται ψεύτικες οι διαβεβαιώσεις  του κ. Περγαντά αλλά και των κυβερνητικών βουλευτών ότι θα ληφθούν μέτρα για άρση της αδικίας  σε βάρος της Περιφέρειας Στερεάς,   ότι η Ανάπτυξη είναι προ των πυλών ότι θα εξευρεθούν άλλοι πόροι  για τη καταπολέμηση της ανεργίας.  Στην πράξη  υπήρξαν πιστοί εκφραστές σε τοπικό επίπεδο της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας , πολιτικές που οδήγησαν την οικονομία στο φαύλο κύκλο της ύφεσης,  την  ελληνική κοινωνία στη φτώχεια και την ανεργία  και τους νέους στη μετανάστευση.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.