Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στη Λαμία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Λαμίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη  το πρωί οι εργαζόμενοι στις δομές  του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» στη Φθιώτιδα. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι εισέβαλαν στην αίθουσα  του Πολιτιστικού Κέντρου  του Δήμου  στην οδό  Λεωνίδου όπου διεξάγονταν πανελλαδική σύσκεψη της   ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα των διαθεσιμοτήτων και ζήτησαν συμπαράσταση στον αγώνα τους. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Μπαλασόπουλος  υποσχέθηκε ότι θα φέρει  το θέμα στην ομοσπονδία  από την οποία θα ζητήσει να καλύψει  συνδικαλιστικά την πανελλαδική 48ωρη απεργία που προγραμματίζουν  για την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».

Οι εργαζόμενοι στις δομές  του ΄ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ’ διαμαρτύρονται γιατί  από τις αρχές του Απριλίου  αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας καθώς το πρόγραμμα  που  μετεξελίσσεται   σε «Κατ’ οίκον φροντίδα Συνταξιούχων» που   προβλέπει ότι  κοινωνικές υπηρεσίες θα μπορούν να παρέχουν  δήμοι (όπως και σήμερα), ιδιωτικοί φορείς καθώς και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, τις οποίες θα συστήνουν ιδιώτες. Η  χρηματοδότηση της νέας μορφής του προγράμματος θα προέρχεται από τα λεφτά των ίδιων των συνταξιούχων, δηλαδή από την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων που έχει θεσπιστεί και ισχύει από την 1/8/2010.

Αυτό σημαίνει ότι ένα πράγματι επιτυχημένο πρόγραμμα που αγκαλιάστηκε από τους ηλικιωμένους θα λειτουργεί σε   κερδοσκοπική    βάση, με τους ιδιώτες να επιδοτούνται  με τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων,  με εργαζόμενους χωρίς βασικά δικαιώματα  και με  αποκλεισμό χιλιάδων συνταξιούχων από τη φροντίδα που λάμβαναν μέχρι πρότινος, έστω και με τις ελλείψεις του «Βοήθεια στο Σπίτι». Ηδη   φορείς της Αυτοδιοίκησης όπως η Περιφέρεια Αττικής, αποφάσισε να παράσχει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή (γραφεία, διοικητική υποστήριξη, τηλεφωνικές παροχές, προβολή) σε νέες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν ως πάροχοι του νέου προγράμματος και για διάστημα 1 έως 2 χρόνια προσπαθώντας να καλύψουν το κενό της κοινωνικής πολιτικής του μνημονιακού κράτους.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.