Με μηνύματα ενότητας ο επίσημος γιορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο ( ΦΩΤΟ)

Στον ιστορικό χώρο  δίπλα  από την  γέφυρα στο  Γοργοπόταμο με  μηνύματα  ενότητας και ομοψυχίας  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής  ο επίσημος γιορτασμός της 79ης επετείου της ενωμένης Εθνικής Αντίστασης.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν   χωρίς  ιδιαίτερη  παρουσία κόσμου και αντιστασιακών λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού .

Μετά τις ομιλίες και την επιμνημόσυνη δέηση διαβάστηκαν τα ονόματα των αγωνιστών που πήραν μέρος  στην επιχείρηση της Ανατίναξης της Γεφυρας στις 25 Νοεμβρίου 1942 από τις ενωμένες αντάρτικες   ομάδες  του ΕΛΑΣ υπό τον Αρη Βελουχιώτη, του ΕΔΕΣ υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα και Άγγλους σαμποτέρ και των εκτελεσμένων  πατριωτών σε αντίποινα από τις δυνάμεις  κατοχής.

Το  ψήφισμα της συγκέντρωσης διάβασε ο  εκπρόσωπος της ΠΟΑΕΑ Χρήστος Οικονόμου ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων  και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Παρευρέθηκαν  ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας εκ μέρους της Κυβέρνησης ,   ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς που εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων,  εκ μέρους της Προεδρίας της Δημοκρατίας παρευρέθηκε ο Υπασπιστής της Προέδρου της Δημοκρατίας, η  εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Μεγάλης Βρετανίας , ο  βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Σπίρτζης , η κ. Κατερίνα Μπατζελή  από το ΚΙΝΑΛ, εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων, των στρατιωτικών αρχών και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι PB281483-1024x768.jpg

Το αίτημα  για  μετεγκατάσταση  του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης  στην Λαμία σε  ένα  κτίριο  αντάξιο της  ιστορίας του τόπου πρόβαλαν με πανό οι » Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης».

ΔΕΊΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι PB281499-1024x768.jpg

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι PB281525-Copy.jpg

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.