Με κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του ΑΡΗ Βελουχιώτη τίμησαν επέτειο απελευθέρωσης της Λαμίας από τον ΕΛΑΣ

Το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και το ΤΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ, το πρωί της  Τρίτης (18/10)   τίμησαν την 78η επέτειο της Απελευθέρωσης της Λαμίας από τον ΕΛΑΣ  με εκδήλωση τιμής και μνήμης  μπροστά στον ανδριάντα του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ στην πλατεία Λαού.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον πρόεδρο του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Λαμίας, Χρήστο Φουσέκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας, στους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και στην πολύτιμη πείρα που μπορεί να αξιοποιήσει στους αγώνες του σήμερα. Ο ομιλητής  κάλεσε  σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική  πανεργατική απεργία της 9 Νοεμβρίου και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  των συνταξιουχικών οργανώσεων της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου στην πλατεία Πάρκου.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι PA182049.jpg

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Αγωνιστών της Αντίστασης και κατάθεση στεφάνων. Η τελετή έκλεισε  με το Πένθιμο Εμβατήριο και τον Εθνικό Ύμνο.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι PA182054.jpg

 Κατάθεση στεφάνων από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φθιώτιδας

Λίγο αργ΄΄οτερα σε ξεχωριστή  εκδήλωση  κατέθεσαν στεφάνια  στον ανδριάντα του ανδριάντα του  πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Γιάννης  Σαρακιώτης και ο   Γραμμετέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φθιώτιδας  Βαγγέλης Σακελλάρης.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι PA182081-1024x744.jpg

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  για τα 78 χρόνια  Απελευθέρωσης της Λαμίας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής  μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι διαρκής και επίμονος. Στις πόλεις, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, παντού, αντιστεκόμαστε στους νοσταλγούς του φασισμού και στην ακροδεξιά τους ρητορεία. Παλεύουμε με διαρκή πολιτικό και κοινωνικό αγώνα ενάντια στη λογική των ίσων αποστάσεων και την ψευδεπίγραφη θεωρία των δύο άκρων.

Η μνήμη είναι το όπλο μας ενάντια σε όσους απειλούν να κάνουν την Ελλάδα και την Ευρώπη σκοτεινή ήπειρο ξανά.

· Μνήμη διαρκής και ζωντανή. Ποτέ πια φασισμός.

· Ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη για όλους τους λαούς

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι PA182079-1024x736.jpg

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι PA182075-1024x660.jpg

Κατάθεση στεφάνου από την ΠΕΡΕΜΒΑΣΗ Πολιτών για τη Λαμία

Στη συνέχεια  σε ξεχωριστή εκδήλωση τίμησαν την επέτειο της Απελευθέρωσης της Λαμίας από τον ΕΛΑΣ η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Πολιτών για τη Λαμία με κατάθεση στεφάνου από τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης  Βασίλη Κυριακάκη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.