Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και εντάσεις η τελετή ορκωμοσίας του νέου Π.Σ Στερεάς (βίντεο & φωτο)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νίκος Παρμενόπουλος

Μεγαλοπρεπής από άποψη  παρουσίας  της εκκλησιαστικής ηγεσίας η    τελετή ορκωμοσίας του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη των αντιπεριφερειαρχών και των περιφερειακών συμβούλων η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα  Παρασκευή 29 Αυγούστου στη Λαμία .  Παράστησαν και έδωσαν τις ευλογίες τους   ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι πέντε μητροπολίτες της Στερεάς (Φθιώτιδας, Καρπενησίου, Χαλκίδας, Φωκίδας, Θηβών και Λεβαδείας).

Πολιτικό αντί θρησκευτικού όρκου επέλεξαν να δώσουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Στερεά σε νέα τροχιά» με επικεφαλής το Βαγγέλη Αποστόλου, οι δύο σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» , ο εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης για τη Στερεά και ο εκπρόσωπος των Ενεργών Πολιτών οι οποίοι έκαναν και σχετικές δηλώσεις.

΄Ενταση επικράτησε  όταν ο επι κεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Βαγγέλης Αποστόλου με παρέμβαση του ζήτησε να  προηγηθεί της ομιλίας του Περιφερειάρχη η ορκωμοσία των συμβούλων που επιθυμούσαν να δώσουν πολιτικό όρκο. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τον Κώστα Μπακογιάννη  και προκάλεσε τις εύλογες αντιδράσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης. 

 Μετά την  ορκωμοσίας του πάντως , ο Βαγγέλης Αποστόλου κατέβασε τους τόνους και έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο  την ακόλουθη δήλωση :
«Εύχομαι καλή δουλειά σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους , μια δουλειά  . Το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας οφείλει με τη λειτουργία του να αναδείξει  ότι μπορεί να απογαλακτιστεί από τη Κεντρική Εξουσία . Ακόμη και σ΄ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία πρέπει να διεκδικήσουμε  πόρους,  που  μας στέρησαν οι εγκληματικά   άστοχες   προσεγγίσεις   του ΑΕΠ της περιφέρειάς μας ,  αλλά και   γιατί υπάρχει αδήριτη ανάγκη  για  έργα  υποδομής , που  ήδη υπάρχουν  στις   άλλες περιοχές  της χώρας μας , καθώς και για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων των συμπολιτών μας .Ταυτόχρονα πρέπει επιτέλους η φράση «αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση» να βρει και στη περιφέρειά μας την ολοκλήρωσή της .

Εμείς θα υπηρετήσουμε το θεσμό , αδιαφορώντας για τις  αρμοδιότητες  της  διορισμένης αποκεντρωμένης διοίκησης . Καλούμε τη νέα περιφερειακή αρχή να πορευτεί σ΄ αυτό το διεκδικητικό  δρόμο για το καλό της περιφέρειας . Σε μια τέτοια πορεία θα μας βρει συμμάχους».

Από την πλευρά του ο νέος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης  δεσμεύτηκε ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή «θα σηκώσει  τα μανίκια» για την αλλαγή σε όλα τα επίπεδα στην Περιφέρεια  παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία  λέγοντας  χαρακτηριστικά» ότι και με τα λίγα μπορούμε να κάνουμε πολλά».

Δείτε το βίντεο

Κατά τα άλλα παρά την μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση, χωρίς εντάσεις  με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν οι εκπρόσωποι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς.

Απουσίαζαν επίσης, τα αναμενόμενα πολιτικά πρόσωπα ακόμα και του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του νέου Περιφερειάρχη, λόγω ασθενείας του παππού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Αλλά και χωρίς τον απερχόμενο περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά  έγινε η σημερινή τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό και απέστειλε  το παρακάτω δελτίο τύπου:

Επειδή λόγω απουσίας μου στο εξωτερικό δεν μπορώ να παρευρεθώ στην τελετή ορκωμοσίας, θέλω να ευχηθώ στον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη, στους Αντιπεριφερειάρχες και στο Περιφερειακό Συμβούλιο δύναμη, υγεία και αντοχές.

Είμαι δε βέβαιος ότι με συνθέσεις και συναινέσεις θα υπάρξει ομαλή παραγωγική και δημιουργική συνέχεια για το καλό του τόπου και της κοινωνίας.

Δείτε την ομιλία του Κ. Μπακογιάννη

DSC_2059 DSC_2065 DSC_2072 DSC_2106 DSC_2113 DSC_2126

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.