Με δυναμική κινητοποίηση στη Λαμία οι αγρότες της Φθιώτιδας έστειλαν μήνυμα για την κλιμάκωση του αγώνα

Μήνυμα αποφασιστικότητας και κλιμάκωσης του αγώνα έστειλαν  αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από τα μπλόκα της Φθιώτιδας και άλλες περιοχές του νομού, με μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Φλεβάρη στη Λαμία.

Κάτω από το συντονισμό της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από τα μπλόκα στο Καστρί Μακρακώμης, της Αταλάντης και της Αμφίκλειας, την Ανατολική Φθιώτιδα και τα χωριά του κάμπου της Λαμίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και απαίτησαν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Στο πλευρό τους εκπρόσωποι συνδικάτων, όπως του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, συνταξιουχικών οργανώσεων, φοιτητών κ.α., εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους. Παρευρέθηκε επίσης κλιμάκιο του ΚΚΕ στο οποίο συμμετείχαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιοι βουλευτές Φθιώτιδας, περιφερειακοί και δημοτικοί σ΄ύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στην κινητοποίηση βρέθηκε  επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης.

Το συλλαλητήριο των αγροτών της Φθιώτιδας στη Λαμία ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Παναγιώτη Πολίτη, εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και τον Αλέξανδρο Ντάτη, από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας.

Στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους σε ολόκληρη τη χώρα, στάθηκαν στους χαιρετισμούς τους ο Χρήστος Λιγδής, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αταλάντης, ο Νίκος Σκορδάς από το μπλόκο και τον Αγροτικό Σύλλογο Αμφίκλειας και ο Γιάννης Βάγγος, εκπρόσωπος του μπλόκου των αγροτών της Λιβαδειάς, τονίζοντας μεταξύ άλλων το τεράστιο κόστος παραγωγής και τη χαμηλή τιμή των προϊόντων τους, και προσδιορίζοντας ότι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αγροτικό τομέα, έχουν οδηγήσει τα χωριά στο μαρασμό και τους αγρότες και κτηνοτρόφους στην εξαθλίωση για την εγκατάλειψη του επαγγέλματος τους.

Την σημασία και την αξία του κοινού συλλαλητηρίου όλων των αγροτικών συλλόγων της Φθιώτιδας στη Λαμία επισήμανε ο Χρήστος Πάσουλας, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας. Τόνισε ότι αποτελεί παρακαταθήκη για το αγροτικό κίνημα στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι μέσα από τις κινητοποιήσεις η οργάνωση των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής βγαίνει ενισχυμένη μέσα από την δημιουργία και την ανάπτυξη νέων αγροτικών συλλόγων όπως έγινε πέρυσι στην Αταλάντη και φέτος στην Αμφίκλεια. Παράλληλα σημείωσε την αποφασιστικότητα των αγροτών να συνεχίσουν τον αγώνα και κάλεσε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα που αφορούν την επιβίωσή τους.

Με την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου οι συγκεντρωμένοι έριξαν συμβολικά γάλα, ελιές και άχυρο στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την χαμηλή τιμή των προϊόντων τους και καταγγέλλοντας παράλληλα την στάση της περιφερειακής αρχής, που αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους.

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.