Μεγάλη φωτιά στη Φωκίδα. Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έφτασαν έξω από την Ιτέα

Mαίνεται για δεύτερη ημέρα το πύρινο μέτωπο της Φωκίδας, με τις φλόγες να συνεχίζουν να κατακαίνε μεγάλη έκταση, σε διάφορες κατευθύνσεις.

Μεγάλες καταστροφές στον ελαιώνα της  ΄Άμφισσας. Αν και ακόμη δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός, τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για περίπου 3.000 στρέμματα με καμένες ελιές και 9.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες καθώς το τεράστιο πύρινο μέτωπο εκτεινόταν το βράδυ της Δευτέρας στα 20 χιλιόμετρα και έφτασε έξω από την Ιτέα.

Η Πολιτική Προστασία  εκκένωσε προληπτικά το βορειοδυτικό κομμάτι της  Ιτέας όπως και το χωριό Σερνικάκι ενώ εστάλη μήνυμα  από το 112στους κατοίκους. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει διακόψει την κυκλοφορία οχημάτων από την Χ.Θ 57 έως την Χ.Θ. 63,5 της Ε.Ο Άμφισσας – Λιβαδειάς.

Στη μάχη με τις φλόγες  εκτός από τους πυροσβέστες  συμμετέχουνε και δυνάμεις του Δήμου κι της Περιφέρειας και εθελοντές.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Δημοτικό Κατάστημα Ιτέας, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας Γιώργου Δελμούζου και του Δημάρχου Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή στο οποίο συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Ιτέας Γιώργος Τσατσαρώνης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Δελφών προώθησαν ήδη το σχετικό αίτημα προκειμένου να κηρυχθούν άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Άμφισσας, Ιτέας και Δελφών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δυνάμεις ρίχνουν το βάρος, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ιτέας, και στις περιοχές της Αγίας Ευθυμίας, της Τριταίας, στο Σερνικάκι, στο Χρισσό και τον Ελαιώνα.

Οπως δηλωσε ο Πρόεδρος της κοινότητας Ιτέας Ιωάννης Λ΄ύτρας η κατάσταση είναι δύσκολη και απειλούνται κτηνοτροφικές μονάδες και βιομηχανικές επιχειρήσεις στα περίχωρα της πόλης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή, δόθηκε μεγάλη μάχη να αδειάσει το καταφύγιο με τα αδέσποτα σκυλιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε διαφορετικούς χώρους.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.