Μεγάλη φωτιά καίει πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια- Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να εξαπλώνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια που ξέσπασε χθες αργά το βράδυ έξω από τη Στεφάνη.Μάχη με τις φλόγες, αλλά και το χρόνο, δίνουν οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά  πριν πέσει το σκοτάδι.

 Οι συνεχείς στροβιλισμοί των ανέμων, καθώς και οι βαθιές χαράδρες για τις οποίες δεν υπάρχουν μονοπάτια για την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων, δυσχεραίνουν  το έργο της κατάσβεσης. 

Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη με 115 πυροσβέστες, 56 οχήματα, 68 άτομα πεζοπόρο, επτά αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, 16 υδροφόρες ΟΤΑ, έξι βυτιοφόρα, πέντε εκσκαφείς και 30 στρατιώτες. 

Τα δύο κύρια μέτωπα είναι το Νοτιοδυτικό που έχει εξαπλωθεί ψηλά προ ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο από τα πεζοπόρα τμήματα, με αποτέλεσμα μόλις πάψουν οι ρίψεις νερού από αέρος το μέτωπο αυτό αναγκαστικά να μείνει εντελώς ακάλυπτο  με κατεύθυνση την Μαγούλα και την Μάνδρα.

Το άλλο μέτωπο στο οποίο έχουν επικεντρωθεί οι περισσότερες πεζές και εποχούμενες δυνάμεις είναι το Ανατολικό που έχει κατεύθυνση την Πάρνηθα και εκεί βέβαια το στοίχημα  είναι να μην αναβιώσει η Αττική τις μνήμες του 2007 όταν και πάλι από τα Δερβενοχώρια ισοπεδώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του Δρυμού της Πάρνηθας…

Η πυρκαγιά ξέσπασε μετά τις 10.30 χθες το βράδυ στην περιοχή Στεφάνη Βοιωτίας, μέσα σε πευκοδάσος. Η μάχη των πυροσβεστών είναι υπεράνθρωπη και προσπαθούν να διασώσουν το δάσος.  

Σύμμαχοι στις Πυροσβεστικές δυνάμεις στέκονται ο Στρατός και η Περιφέρεια που με βαρέα σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν εγκαίρως να ανοίξουν ζώνες πυρασφάλειας και Δυτικά και Ανατολικά.

Εμπρησμό καταγγέλλουν κάτοικοι

Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εμπρησμό, επισημαίνοντας ότι από το ίδιο σημείο είχε ξεκινήσει η καταστροφική πυρκαγιά της Πάρνηθας στις 28 Ιουνίου του 2007. 

Στο 251 οι χειριστές του καναντέρ μετά την αναγκαστική προσγείωση

Καλά στην υγεία τους οι δυο χειριστές του καναντέρ μετά την αναγκαστική προσγείωση.στην οποία αναγκάστηκαν το πρωί , όταν canadair CL-215 της Π.Α. εμφάνισε αιφνίδια βλάβη και φωτιά στον αριστερό κινητήρα/

Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους.

Η βαρύτητα των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει δοθεί στα εναέρια μέσα, καθώς το δύσβατο της περιοχής αποκλείει την πρόσβαση στις επίγειες δυνάμεις.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.