Μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρμάρι Καρύστου-Εκκενώθηκαν οικισμοί, ζημιές στον Κοκκίνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή Φυγιά Καρύστου Ευβοίας, με κατεύθυνση προς το Μαρμάρι.  Μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Κοκκίνη και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ιατρών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά  οριοθετήθηκε αλλά πέρασε μέσα από τον οικισμό Κοκκίνη όπου προξένησε ζημιές σε σπίτια, χωρίς όμως να καταστρέψει κάποιο ολοσχερώς. Ο οικισμός Κοκκίνης όπως και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Γιατρών είχαν ήδη εκκενωθεί από τη νύχτα .

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα επίγειες  πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ από εναέριες υπάρχουν μόνο ελικόπτερα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν τις πτήσεις των καναντέρ. Σε ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας,ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί.

Κάτοικοι της περιοχής σε μηνύματα που αναρτούν στα social media κάνουν λόγο ήδη για ζημιές σε σπίτια. Τη νύχτα το μέτωπο ήταν ορατό από τις ακτές της ΒΑ Αττικής

«Μιλάμε για ένα επικίνδυνο μέτωπο με πολύ δυνατό άνεμο, στον οικισμό Κοκίνης είναι κοντά σε σπίτια», δήλωσε στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρύστου Ελ. Ραβιόλο έχει βελτιωθεί πολύ η εικόνα και στα πέντε μέτωπα που μαίνονταν νωρίτερα, τα οποία έχουν σχεδόν σβηστεί. “Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τα εναέρια σε σημεία όπου υπάρχουν φόβοι αναζωπύρωσης καθώς πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ” είπε σημειώνοντας πως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου, ενώ και ηλεκτροδότηση που έχει διακοπεί προληπτικά στους τρεις οικισμούς, επανήλθε. Το Λιμερναρχείο Ραφήνας είχε διακόψει δρομολόγια προς Αλμυροπόταμο, Μαρμάρι και σύμφωνα τον ίδιο και αυτά αποκαθίστανται.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.