Μεγάλη κάθοδος των σωματείων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα στις 29 Ιούλη

Με ομιλίες εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων πραγματοποιήθηκε η μεγάλη σύσκεψη των σωματείων της ΛΑΡΚΟ στο γήπεδο μπάσκετ του οικισμού στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα.

Εισήγηση στη συνέλευση εκ μέρους των σωματείων της ΛΑΡΚΟ έκανε ο Παναγιώτης Πολίτης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:.

Ο αγώνας σε αυτή τη φάση είναι να μην επιτρέψουμε το πάγωμα της τσιμινιέρας μια για πάντα.

Να μην επιτρέψουμε να μείνει οικογένεια χωρίς μεροκάματο, χωρίς εργασία.

Να μην επιτρέψουμε να κοπούν κι άλλο οι αποδοχές μας.

Σε αυτό θεωρούμε αυτονόητο ότι έχουμε μαζί μας όλη την περιοχή. Μία θέση εργασίας να χαθεί, 1 ευρώ επιπλέον περικοπή στη μισθοδοσία, έχει αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

Σε αυτή τη βάση οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ χαιρετίζουμε θερμά την πρωτοβουλία των Εργατικών Κέντρων και αύριο Παρασκευή θα είμαστε στα διόδια για να ενημερώσουμε τους διαβάτες της Στερεάς για τις εξελίξεις.

Σε αυτή τη βάση, τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιήσουμε Γενική Συνέλευση, παρουσία του δικηγόρου, για να δούμε συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την καταβολή του μόχθου μας που κινδυνεύει ακόμη και να δεσμευτεί για όσους εργαζόμενους χρωστούν σε τράπεζες και σε εφορίες.

Στη Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουμε συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα για το τι θα κάνουμε εάν δεν ιδρώσει το αυτί της κυβέρνησης και βρεθεί έστω και ένας εργαζόμενος της εργολαβίας ή με δίμηνη ή μικροεργολάβος, εκτός ΛΑΡΚΟ.

Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει οικογένεια χωρίς εισόδημα, δεν θα επιτρέψουμε έξωση από τα σπίτια του οικισμού.

Στη γενική συνέλευση θα αποφασίσουμε συγκεκριμένα μέτρα για το τι θα κάνουμε όταν θα μας πουν ότι είμαστε εκτός από τις βάρδιες.

Ανεξάρτητα όμως από τα συγκεκριμένα μέτρα που θα πάρουμε προληπτικά οι εργαζόμενοι τη Δευτέρα.

Από σήμερα τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ ανακοινώνουμε και σας καλούμε όλους να συμμετέχετε την Παρασκευή 29 Ιούλη στη μεγάλη κάθοδο που θα κάνουμε στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 29/7 είναι η μέρα των δεσμευτικών προσφορών για τους εγκληματικούς διαγωνισμούς εκποίησης. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, έχοντας μαζί μας την περιοχή, έχοντας σίγουρο την έκφραση αλληλεγγύης από τους εργαζόμενους της Αττικής, θα είμαστε στην Αθήνα, έξω από τα αρμόδια υπουργεία και τα επιτελεία τους , έξω από το Μαξίμου.

Μιλώντας ο Αντώνης Κούκουρας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, σημείωσε, «είμαστε εδώ 30 μήνες μετά τη σύσκεψη του 2019. Περισσότεροι, με μεγαλύτερη εμπειρία και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση αυτού του αγώνα».

Στη συνέχεια μίλησε ο Κώστας Κάπουλας, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Θήβας που κάλεσε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να παραμείνουν ενωμένοι.

Δεν είσαστε μόνοι σας, είμαστε όλοι στο πλαϊ σας, τόνισε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, μεταφέροντας την αλληλεγγύη των λιμενεργατών της COSCO.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν μαζικά σωματεία, ομοσπονδίες, συνδικάτα, εργατικά κέντρα, σύλλογοι γυναικών και συνταξιούχων.

Παρευρέθηκαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Γιάννης Σαρακιώτης και εκπρόσωποι φορέων.

Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «είμαστε σήμερα εδώ στη Λάρυμνα, σ’ αυτή τη σύσκεψη που κάλεσαν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Μια συγκέντρωση που μεταδίδει παντού σε όλη την Ελλάδα ότι: Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας φωνή, τη φωνή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που 30 μήνες τώρα δίνετε έναν μεγαλειώδη ηρωικό αγώνα, έναν αγώνα ο οποίος αποτελεί πραγματικό «φάρο» για τους εργαζόμενους όλης της Ελλάδας».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.