Ματαιώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Λαμίας. Αντιπαράθεση μεταξύ πλειοψηφίας – μειοψηφίας για τα άδεια έδρανα

Λόγω ελλειψης απαρτίας, ματαιώθηκε το έκτακτο προγραμματισμένο για το απόγευμα της Παρασκευής δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη μείωση των δημοτικών τελών.  

Στην αίθουσα της οδού Αινιάνων δεν εμφανίστηκαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, γιατί όπως τόνισε ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης ο οποίος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση, «το κοινό αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας για σύγκληση συνεδρίασης υποβαθμίζει το δημοτικό συμβούλιο».

Έντονη ήταν η αντίδραση των επικεφαλής των παρατάξεων  της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, οι οποίοι  βλέποντας τα  άδεια έδρανα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου κατήγγειλαν πως «ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι του, είναι εκείνοι που με την στάση τους, υποβαθμίζουν το θεσμό και τους δημότες».

«Πρώτη φορά στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσιάζεται η σημερινή εικόνα», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Κοτρωνιάς  αλλά και οι επικεφαλής των υπολοίπων συνδιασμών, όπως ο Τάσος Χρονάς της Λαϊκής Συσπείρωσης ,  η Μαρία Αντωνίου από την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, ο Γιώργος Σαγιάς από το ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ και ο Παναγιώτης Στασινός της ΠΕΠΛΑ  σε δηλώσεις τους,   έκαναν λόγο για «θλιβερό θέαμα που δεν τιμά τον θεσμό».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαμιέων δικαιολόγησε τη στάση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας να μην παραβρεθούν στην έκτακτη συνεδρίαση με το επιχείρημα ότι «δεν είναι δυνατόν να τίθεται από την μειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο πρόταση μείωσης των δημοτικών τελών σε μια εποχή που όλοι γνωρίζουμε ότι τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου είναι μεγάλα και ο προϋπολογισμός ελλειμματικός». 

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας για τα δημοτικά τέλη μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.