Μανώλης Γλέζος από Λαμία: Οι εκλογές του Μαΐου αποτελούν ιστορική ευκαιρία που η Αριστερά δεν πρέπει να χάσει»

Το αντάρτικο τραγούδι «Κάθε χωριό και  φλάμπουρο κάθε κλαδί και κλέφτης» να γίνει «Κάθε κλαδί και μαχητής κάθε κλαδί και ψήφος» κάλεσε από τη Λαμία τους πολίτες ο Μανώλης Γλέζος.

Ο  αγωνιστής της Αριστεράς και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος ακούραστος και γλαφυρότατος μίλησε σε μια μαζικότατη   ανοιχτή  προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Πάρκου  που αποτυπώνει τη δυναμική των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα. Στην εκδήλωση απεύθυναν  χαιρετισμό ο συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Β. Σακελλάρης, η υποψήφια Δήμαρχος Λαμίας Μαρία Αντωνίου – Σιούτα, ο υποψήφιος  Περιφερειάρχης Στερεάς Βαγγέλης Αποστόλου καθώς και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Φθιώτιδας Δημήτρης Τιμπλαλέξης. Όλοι χαιρέτησαν τη παρουσία του αγωνιστή και συμβούλου της Εθνικής Αντίστασης  Μανώλη Γλέζου στην Ρούμελη των αγωνων για  Ελευθερία,  Εθνική Ανεξαρτησία και κοινωνική Δικαιοσύνη και απεύθυναν ενωτικό κάλεσμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και στις τρεις κάλπες. Παραβρέθηκαν επίσης,  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας και Βοιωτίας  Βασίλης Κυριακάκης και Γιάννης Σταθάς ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σωτηρίου.

 Ο Μανώλης Γλέζος υπογράμμισε την κρισιμότητα των εκλογών του Μαΐου λέγοντας χαρακτηριστικά : « Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται η πορεία της χώρας, το μέλλον του λαού, όλοι οι αγώνες που κάναμε και ζητούν σήμερα δικαίωση. Κρίνεται το ανεκπλήρωτο όραμα του 1821 και του αγώνα της Αντίστασης. Κρίνεται η υποτέλεια ή  η εθνική ανεξαρτησία της χώρας. Κατά την ομιλία του ο Μανώλης Γλέζος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας  «είμαστε υπόδουλοι στο ξένο κεφάλαιο χάρης στους κυβερνώντες». Συγκρίνοντας την πρόσφατη παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη Λαμία ο οποίος μίλησε σε κλειστή συγκέντρωση γυναικών της ΝΔ, με τη μαζική ανοικτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός της χώρας; Μην τον είδατε… Πρωθυπουργέ της χώρας τολμάς να κάνεις μια τέτοια συγκέντρωση; Άσε τις επιθέσεις λάσπης εναντίον μου και σε  προκαλώ να έρθεις να περπατήσουμε μαζί τους δρόμους χωρίς τη συνοδεία αστυνομικών για να δούμε πως θα μας υποδεχτεί ο κόσμος…»

Αναφερόμενος στην συνταγματική αναθεώρηση που εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς, κάλεσε τον  Πρωθυπουργό να μάθει πρώτα να σέβεται το Σύνταγμα του οποίου παραβιάζει βασικά άρθρα και ανέπτυξε τις απόψεις του για την  δημοκρατική λειτουργία του  πολιτεύματος  δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το κύτταρο της Δημοκρατίας και της λαϊκής βούλησης.

Ο Μανώλης Γλέζος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις απόψεις για τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να χρηματοδοτήσει το έλλειμμα   με εσωτερικό δανεισμό, απόψεις που εσκεμμένα παρερμηνεύτηκαν  από τα κυρίαρχα ΜΜΕ  και τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσουν σύγχυση στους πολίτες.

«Στην ερώτηση,  που θα βρούμε χρήματα για να επανεκκινήσουμε την   παραγωγική ανασυγκρότηση  της χώρας,  εμείς απαντάμε: Το χρήμα αντιπροσωπεύει αξίες, ανταλλάσσει αξίες. Από μόνο του δεν παράγει αξία. Αξία παράγει η εργασία. Θα δώσουμε εργασία στους πολίτες και με την εργασία  τους θα παράγουν αξία, πλούτο για τη χώρα.

 Για το πως θα βρούμε το αρχικό κεφάλαιο υπάρχουν πολλοί τρόποι,  είπε ο Μανώλης Γλέζος αναφέροντας χαρακτηριστικά: την ορθολογική διαχείριση  του ισολογισμού των δημοσίων οικονομικών, την αγροτική οικονομία και τα ποιοτικά  ελληνικά προϊόντα που μπορούν να παράγουν πρωτογενές πλεόνασμα, την επιστροφή από τις Τράπεζες στο λαό των 5 δις που τους δωρίσαμε, την  εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων ,  τη διεκδίκηση από την Ελληνική κυβέρνηση  των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα που ανέρχονται σε  160 δις ευρώ χωρίς τους τόκους και τη μείωση των υπέρογκων  ποσών που διαθέτει η Ελλάδα για εξοπλισμούς. Τέλος,  αν χρειαστεί  και ένα εσωτερικό δάνειο, πρόσθεσε ο Μανώλης Γλέζος, η πρόταση μου είναι   αυτό να είναι διπλής μορφής. Εθελοντικός για τη φτωχολογιά και προαιρετικός για  τους έχοντες υψηλό εισόδημα με μορφή  κρατικών ομολόγων που θα επιστραφούν έντοκα. Αλλά πρόσθεσε,  είμαι σίγουρος ότι το ποσό θα καλυφθεί εθελοντικά από την φτωχολογιά όπως έγινε για τις ανάγκες του αγώνα στην κατοχή καλώντας τους παρευρισκόμενους σε συμβολική συνεισφορά ενός ευρώ  «για  να δείξουμε ότι μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε μόνοι μας τον αγώνα μας» πρόσθεσε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Μανώλης Γλέζος μίλησε για μια ιστορική ευκαιρία που η Αριστερά δεν πρέπει να χάσει. « Η ιστορία χτυπάει την πόρτα μας  θα της ανοίξουμε ή θα αδιαφορήσουμε; Εμείς  στο ΣΥΡΙΖΑ το άλμα θα  το κάνουμε! Θα ανατρέψουμε το σύμπαν και θα κάνουμε αυτό που πρέπει μετουσιώνοντας τη  βούληση του λαού σε πολιτική πράξη».

Ρεπορτάζ Νίκος Παρμενόπουλος

DSC_0947

DSC_0930

DSC_0941 syrgv

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.