Μαζικό συλλαλητήριο-διαμαρτυρία σήμερα στη Λαμία: «Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί!

«Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα», «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί,  όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί!», «στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ! Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ»

ήταν μερικά από τα συνθήματα στην ιδιαίτερα μαζική  συγκέντρωση   και πορεία  στη Λαμία που πραγματοποιήθηκε σήμερα   για  το «προδιαγεγραμμένο σιδηροδρομικό  έγκλημα».

 Το συλλαλητήριο -διαμαρτυρία το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών στη Λαμία  έγινε με  πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων της πόλης. Απεύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωπος των φοιτητών, το Σωματειο των συνταξιούχων σιδηροδρομικών Φθιώτιδας, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι του Κόμματος Λαμίας ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή, φοιτητών, εργαζομένων, συνταξιούχων και πολιτών.

«Εκφράζουμε την τεράστια θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων. Στην θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται ένας από εμάς.

Η οργή μας όμως   ξεχειλίζει! Δεν είναι λογικό εν έτει 2023 να χάνονται ανθρώπινες ζωές, νέοι και παιδιά με τέτοιο τραγικό τρόπο. Πρόκειται για έγκλημα, αφού τόσο καιρό οι εργαζόμενοι επεσήμαναν τον κίνδυνο ατυχήματος αλλά κανένας δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! Για ακόμη μια φορά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μπήκαν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές». Όλοι στον δρόμο! Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο!, τονίζουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους οι  Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου στη Λαμία.

Προηγήθηκε σιωπηρή διαμαρτυρία  μπροστά από τα γραφεία του ΟΣΕ στη Λαμία όπου σε κλίμα  συγκίνησης  κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων και διαβάστηκαν στίχοι του Γιάννη Ρίτσου:

Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από τα σπίτια τους,

τριγυρίζουν εκεί, μπλέκονται στα φουστάνια τής μητέρας τους

την ώρα που εκείνη ετοιμάζει το φαΐ κι ακούει το νερό να κοχλάζει

σα να σπουδάζει τον ατμό και το χρόνο. Πάντα εκεί –

Και το σπίτι παίρνει ένα άλλο στένεμα και πλάτεμα

σάμπως να πιάνει σιγαλή βροχή….

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι P3032315.jpg

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι P3032314-1024x768.jpg

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι tempidiadilwsh-9-1024x792.jpg


Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.