Μαζικό και ενωτικό το Παμφθιωτικό συλλαλητήριο στη Λαμία (φωτορεπορτάζ + Βίντεο)

Με το σύνθημα «Φτάνει πια. Τέλος αντοχής» πραγματοποιήθηκε στη Λαμία το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου 2013    συλλαλητήριο διαμαρτυρίας  με πρωτοβουλία των συλλογικών φορέων των εργαζομένων, εμπόρων, βιοτεχνών,  συνταξιούχων, αγροτών, επιστημόνων, συλλογικοτήτων πολιτών και συνταξιούχων του Νομού. Μπορεί οι διοργανωτές να περίμεναν μεγαλύτερη συμμετοχή από τους πολίτες λόγω της πιεστικότητας των προβλημάτων στην κοινωνία και του ενωτικού του χαρακτήρα όμως τηρουμένων των αναλογιών το συλλαλητήριο ήταν μαζικότερο από κάθε άλλη φορά.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 11 το πρωί με την συγκέντρωση στην Πλατεία Πάρκου  και τις ομιλίες των εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. Ακολούθησε  μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης και επιστροφή στη πλατεία  όπου διαβάστηκε  το ψήφισμα- Διάβημα του Παμφθιωτικού Συλλαλητηρίου.

 Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων αναφέρεται: Βρισκόμαστε μπροστά στην ευθύνη και το χρέος να υπερασπιστούμε για άλλη μια φορά, την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα μας. Συντονιζόμαστε σε ένα ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ για να αποκρούσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αυτή την ΑΔΙΚΗ, ΒΑΡΒΑΡΗ, ΕΞΩΝΤΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, κοινωνικής χρεωκοπίας που εκβιαστικά και προκλητικά επιβάλλουν στη χώρα μας οι τοκογλύφοι δανειστές της Τρόικας και δυστυχώς αποδέχεται και υλοποιεί η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι τον αγώνα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων, πέρα από τεχνητούς διαχωρισμούς και επιμέρους διαφορές.  Εξουσιοδοτείται αντιπροσωπεία από όλους τους συμμετέχοντες φορείς να επιδώσουν το παρόν ψήφισμα προς κάθε αρμόδιο. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με  συναυλία από τον  μουσικοσυνθέτη  και τραγουδιστή Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και την ορχήστρα του.  Κατά τη διάρκεια της συναυλίας επικράτησε παλμός  με  συμμετοχή των παρευρισκομένων κάθε ηλικίας.

DSC00402

DSC_0563

 DSC_0544DSC_0565

DSC_0588DSC_0547DSC_0559DSC_0510DSC_0502

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.