Μήνυμα του Β. Κυριακάκη για την  Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Μήνυμα του Βασίλη Κυριακάκη ,δημοτικού συμβούλου,επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία για την  Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

<<202 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ένας λαός μικρός σε μέγεθος, αλλά μεγάλος σε ψυχή, εξαθλιωμένος μετά από 4 σχεδόν αιώνες υποδούλωσης, πήρε τα όπλα και ορκίστηκε Ελευθερία ή Θάνατο. Με τους στίχους του Θούριου στα χείλη του και με πολλές θυσίες κέρδισε την πολυπόθητη Ελευθερία του απέναντι σε μια τεράστια και ως τότε ανίκητη αυτοκρατορία, αναγκάζοντας τις τυραννικές αυτοκρατορίες της Ευρώπης να αναγνωρίσουν τη δημιουργία ενός ελεύθερου, ανεξάρτητου και κυρίαρχου Ελληνικού Κράτους.
Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς αποικίας με το λαό να βυθίζεται όλο και περισσότερο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση και το ραγιαδισμό να είναι η κυρίαρχη αντίληψη των κυβερνήσεων και ηγετών της. Τιμώντας τους αγωνιστές του 1821, έχουμε χρέος να παλέψουμε για την εθνική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία, για τη δημοκρατία και κοινωνική απελευθέρωση, έχοντας κατά νου τα λόγια του Κολοκοτρώνη «Ό,τι κάμομε θα το κάμομε μοναχοί και δεν έχομε ελπίδα καμμία από τους ξένους». Ειδικότερα ως δημότες του δήμου Λαμιέων οφείλουμε τιμή στους απλούς αγωνιστές και  στους οπλαρχηγούς που άναψαν τη φλόγα της επανάστασης στην περιοχή μας και πέτυχαν με τον αγώνα τους να κάνουν τη Ρούμελη και τη Λαμία τμήμα του πρώτου νεοελληνικού κράτους.
Κορυφαία στιγμή αποτελεί η αυτοθυσία του Αθανασίου Διάκου και των παλικαριών του στην Αλαμάνα, η οποία, μαζί με τους δυο άλλους ιστορικούς τόπους του δήμου μας (Θερμοπύλες, Γοργοπόταμος) τονίζουν την ξεχωριστή ιστορική θέση που κατέχει η Λαμία τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια ιστορία. Απέναντι στη μέχρι σήμερα ανοχή και συνευθύνη των δημοτικών, περιφερειακών αρχών και κυβερνήσεων στην απαξίωση και ξεπούλημα των αρχαιολογικών μας χώρων και πλούτου, οφείλουμε να προτάξουμε την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης, υπεράσπισης της περιουσίας του Δήμου και ουσιαστικής αναβάθμισης του ρόλου της Λαμίας στην ευρύτερη περιοχή.>>

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.