ΛΑΡΚΟ: Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του ειδικού εκκαθαριστή στη Λάρυμνα

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της διοίκησης στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, πραγματοποίησαν το μεσημέρι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, την ώρα που εντός του κτιρίου βρισκόταν ο ειδικός εκκαθαριστής.  Νέα κάθοδος στην Αθήνα και  μεγάλη συλλαλητήριο  από τα Σωματεία ΛΑΡΚΟ στις 13 Ιούνη  στο Σύνταγμα.

Η παρουσία του στο εργοστάσιο προκάλεσε την έκρηξη της αγανάκτησης που έχει συσσωρευτεί στους εργαζόμενους εξαιτίας των σχεδιασμών της κυβέρνησης που διαλύουν τη ΛΑΡΚΟ και πετσοκόβουν τους μισθούς και τα δικαιώματά τους, αλλά και εξαιτίας της ενορχηστρωμένης συκοφαντικής επίθεσης που έχει εξαπολυθεί σε βάρος τους.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, από την πρωινή βάρδια, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της διοίκησης και ζητούσαν επιτακτικά εξηγήσεις από τον ειδικό εκκαθαριστή για την επίθεση σε βάρος τους.

Αντιπροσωπεία του επιχειρησιακού Σωματείου συναντήθηκε με τον ειδικό εκκαθαριστή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τους ενημέρωσε ότι προχώρησε σε περικοπές στο μισθολογικό κόστος κατά 1,5 εκατομμύριο ευρώ, δηλαδή περισσότερα από ότι προγραμματιζόταν αρχικά. Μάλιστα, επιδιώκοντας να ενισχύσει τις προσπάθειες διάσπασης των εργαζομένων και του αγώνα τους, ανέφερε ότι το επιπλέον ποσό αυτό θα επιστραφεί σύμφωνα τον τρόπο που θα επιλέξει αυτός, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.

«Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη»

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε  το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας  σημειώνεται:

«Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας έχοντας μπροστά όλα τα επιχειρησιακά σωματεία της ΛΑΡΚΟ και το συνδικάτο μας, έχουν μπλοκάρει τον ειδικό διαχειριστή της ΛΑΡΚΟ στα γραφεία της Λάρυμνας.

Απαιτούν εδώ και τώρα από την ειδική διαχείριση να βγει στους εργαζόμενους και να απολογηθεί για τα ψέματα που έγραψε στην ανακοίνωση της και τα αναπαρήγαγαν τα παπαγαλάκια αστικού τύπου.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είναι από μάρμαρο που δεν πιάνει η κακιά σκουριά.

Δεν το βάζουμε κάτω μέχρι την τελική Νίκη. Δεν θα περάσει η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ ούτε και θα την αφήσουμε να κλείσει απαιτούμε την επαναλειτουργία της, την απόσυρση του νόμου.

Όπως λέει και ο ποιητής, στέλνουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση και στην ειδική διαχείριση:

Τα λέμε στις 13 Ιουνίου στο Σύνταγμα.

Μέχρι τότε, » Να δεις τι σου χω για μετά»».

Σωματεία ΛΑΡΚΟ: Έφτασε η ώρα να Πούμε όχι στα Σχέδια της εξόντωσης των εργαζομένων και της ίδιας της Εταιρείας…

Χθές 26.05.20 πραγματοποιήθηκε Συνάντηση των Σωματείων στη Λάρυμνα. Ομόφωνα και για οργανωτικούς λόγους πήραμε απόφαση για μετάθεση της ημερομηνίας της 24ωρης Απεργίας που θα γινόταν 29 Μαΐου στις 13 Ιουνίου με Συλλαλητήριο και κάθοδο στην Αθήνα.Είναι ομόφωνη απόφαση όλων των Σωματείων.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι δεν θα σταματήσουμε ούτε μία μέρα. Πρέπει να δείξουμε στην Κυβέρνηση και στην Ειδική Διαχείριση ότι εμείς σαν εργαζόμενοι δεν παίζουμε δεν μπορούν αυτοί άναρχα και παράνομα να κόβουν χρήματα από τις μισθοδοσίες χωρίς να έχουμε ενημέρωση σαν εργαζόμενοι.
Αυτές οι φασιστικές πρακτικές του εκκαθαριστή μας θυμίζουν πρακτικές χούντας του αποφασίζουμε και διατάσσουμε.
Τα συναρμόδια Υπουργεία σφυρίζουν αδιάφορα ως προς τις Πρακτικές της Ειδικής Διαχείρισης.
Πρόσφατα παραδείγματα είναι η καμινάδα του εργοστασίου που ξεκολλάνε τα μπετά και θα σκοτώσουν τον κόσμο αδιαφορώντας για τις ζωές των εργαζομένων. Δεύτερο το τριβείο στην Εύβοια που οι συνάδελφοι μας έχουν απόλυτο δίκιο, συνθήκες τραγικές, συνθήκες μεσαίωνα.
Τελικά ρωτάμε ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο, οι εκκαθαριστές ή η Κυβέρνηση.
Ο κος Χατζηδάκης που μιλούσε γα μέτρα Ασφαλείας τώρα τι λέει, το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να βγαίνει στα κανάλια να γελάει, να ειρωνεύεται χωρίς να έχει στην άκρη του μυαλού του ότι πίσω από αυτή την Εταιρεία υπάρχουν οικογένειες.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι έφτασε η ώρα να Πούμε όχι στα Σχέδια της εξόντωσης των εργαζομένων και της ίδιας της Εταιρείας.
Για τους πληρωμένους Κονδυλοφόρους που λειτουργούν σαν Γραφείο Τύπου του κου Χατζηδάκη και Βρωμίζουν καθημερινά με λάσπη τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους της έχουμε να τους πούμε ότι αποτελούν εξαίρεση του κανόνα ότι η δουλειά δεν είναι ντροπή.

Όσο για τον εκπρόσωπο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ που θέλει να φανεί σωτήρας των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ έχουμε να του πούμε ότι είναι οσφυοκάμπτης και εντολοδόχος κάποιων κυβερνητικών συμφερόντων που έχουν ως σκοπό να αποσυντονίζουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

<<Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ>> έρχεται από τον τραπεζικό κλάδο και από όσο γνωρίζουμε η μόνη στάση που κρατάει είναι στα τέσσερα γιατί δεν μπορεί να σταθεί όρθιος.

 Τα Δ.Σ. των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΗΓΗ: https://www.902.gr/

https://larkikanea.blogspot.com/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.