ΛΑΜΙΑ στο Κέντρο: Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της ΠΕΛ

Να συζητηθεί το θέμα της Πανελλήνιας  Έκθεσης Λαμίας  στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας ζητά  με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Λαμιέων κι τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  η παράταξη «Λαμία στο Κέντρο». ΄Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί ο νόμος  4605/2017  με τον οποίο συστάθηκε  αναπτυξιακή ΑΕ  ΟΤΑ και η ΠΕΛ παραχωρήθηκε στους τοπικούς  φορείς με αποτέλεσμα η εγκατάλειψη και απαξίωση  της ΠΕΛ να συνεχίζεται…

Αναλυτικά η επιστολή:

Θέμα: ‘’ΠΕΛ Συζήτηση-Αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και πρωτοβουλίες -προτάσεις για την αναβάθμισή της’’

Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας ήταν και είναι σημαντικός πόλος ανάπτυξης της Λαμίας και ευρύτερα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια η παρακμή της και η κατάσταση που έχει περιέλθει,

Τον Ιούλιο 2017,στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Στερεάς Ελλάδας, ο τότε Πρωθυπουργός κ Τσίπρας ανακοίνωσε την παραχώρηση της Έκθεσης στους τοπικούς φορείς κάνοντας πράξη το πάγιο αίτημά τους.

Με τον νόμο 4605/2019 (ΦΕΚ 52 Α/1-4-2019) άρθρα 58 έως και 69 συστήθηκε ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ‘Φορέας Διοίκησης, Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων και Εγκαταστάσεων ΠΕΛ Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.

Η ενεργοποίηση του νόμου προϋποθέτει:

α Απόφαση συναρμοδίων Υπουργείων για την συγκρότηση επταμελούς επιτροπής για την καταγραφή- απογραφή πάσης φύσεως απαιτήσεων-υποχρεώσεων, έργων και εγκαταστάσεων της ΠΕΛ η οποία θα υποβάλλει το πόρισμα στα συναρμόδια υπουργεία.

β Να ακολουθήσει με την υποβολή του πορίσματος εντός διμήνου η ΚΥΑ που προβλέπει ο νόμος.

Επειδή υπάρχει καθυστέρηση στην εφαρμογή του νόμου και επειδή η ΠΕΛ είναι σταθερά ανάπτυξης για τον Δήμο Λαμίας που είναι και ο βασικός μέτοχος, η παράταξη ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ προτείνει στο αμέσως προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο να συμπεριληφθεί ως θέμα:

‘’ΠΕΛ Συζήτηση-Αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και πρωτοβουλίες -προτάσεις για την αναβάθμισή της’’

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.