Λαμία: «Πάρτε πίσω το φορολογικό νομοσχέδιο- έκτρωμα»- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία των ελευθέρων επαγγελματιών

 Την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη  που ψηφίζεται στη βουλή   ζήτησαν με μια μαζική συγκέντρωση και πορεία στη Λαμία το πρωί της Πέμπτης  οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Όπως τονίστηκε,  τα μέτρα της οριζόντιας φορολόγησης και ο τεκμαρτός  υπολογισμός του εισοδήματος  είναι άδικα και θα οδηγήσουν στον  αφανισμό της μικρής επιχείρησης.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε μετά την συνάντηση που είχαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, Οδοντιατρικού Συλλόγου Λαμίας, Οικονομικού Επιμελητηρίου Π. Φθιώτιδας, Φοροτεχνικών Φθιώτιδας – Ευρυτανίας, Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας, Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας και  Συλλόγου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Φθιώτιδας.  Τα ΔΣ των παραπάνω φορέων επικύρωσαν την απόφαση για κλείσιμο όλων των καταστημάτων,  την Πέμπτη 7.12.2023 από 8.30 το πρωί έως 14.00 το μεσημέρι και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας. Παράλληλα αποφασίστηκε η  διαμόρφωση ενιαίου μετώπου σε τοπικό επίπεδο κατά του φορολογικού νομοσχεδίου  με όλους  τους  συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς.

Αρχικά στις 11:00 το πρωί  πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια  Λαμίας και συμβολικό κλείσιμο της οδού Καποδιστρίου. Ακολούθησε πορεία  στους κεντρικούς δρόμους και ηπορεία κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας  και  για να ενωθεί με τους Αγρότες που πραγματοποιούσαν την ίδια ώρα κινητοποίηση έξω από το κτίριο της Περιφέρειας.

Την ώρα της κινητοποίησης τα γραφεία των ελεύθερων  επαγγελματιών και τα εμπορικά  καταστήματα της πόλης ήταν κλειστά στην αγορά της Λαμίας με «το 70 %  των εμπόρων να συμμετέχει στην διαμαρτυρία» όπως δήλωσε  ο πρόεδρος  του Εμπορικού Συλλόγου Ηλίας  Κεφαλά.  Ένα  μέρος των καταστημάτων εστίασης πάντως παρέμειναν ανοιχτά καθώς και τα πολυκαταστήματα.

https://www.facebook.com/dslamias/videos/1680325345788919

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.