Λαμία: Νεαρός όρμησε σε ημιυπόγειο που είχε πιάσει φωτιά και έσωσε παιδάκι από τις φλόγες

22χρονος νεαρός  έσπασε με το πόδι το παράθυρο, μπήκε στο ημιυπόγειο που είχε πιάσει φωτιά στο κέντρο της Λαμίας και έσωσε το μόλις 1,5 έτους αγοράκι που το είχαν κυκλώσει οι φλόγες.

«Το παιδάκι έκλαιγε και με φωνή που έτρεμε μου είπε ότι ήταν μέσα στο σπίτι το μωρό. Αμέσως πέταξα το μπουφάν και έδωσα μια δυνατή κλωτσιά στο παράθυρο του δωματίου που ήταν στο ύψος του δρόμου. Μπήκα μέσα και άρπαξα το μωρό που ήταν ανάμεσα στις φλόγες. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Ευτυχώς το παιδάκι σώθηκε και είναι καλά. Εγώ έκανα αυτό που θα έκανε ο κάθε άνθρωπος αν κινδύνευε μια ζωή….» δήλωσε με σεμνότητα ο νεαρός μετά την πράξη του.

Ο 22χρονος που έπεσε στη φωτιά   και έσωσε  το  παιδάκι από τις φλόγες δίνοντας μαθήματα ήθους και αλληλεγγύης ονομάζεται Διονύσης Αμπντιάη  είναι Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Λαμία.

 Με την πράξη του ο Διονύσης έδωσε   μια  έμπρακτη  απάντηση σε όλους  αυτούς που όταν οι πατεράδες τους ήρθαν στη χώρα μας να δουλέψουν,   κινδυνολογούσαν  ότι οι μετανάστες θα αλλοιώσουν τον ελληνοχριστιανικό μας πολιτισμό.

Το ρεπορτάζ

Όπως αναφέρει το  lamiareport,  το απόγευμα του Σαββάτου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ημιυπόγειο στο κέντρο της Λαμίας , όπου διαμένει οικογένεια ρομά και συγκεκριμένα μια 57χρονη με τα τρία εγγονάκια της, ηλικίας 6,5, και 1,5 ετών, εν οι γονείς τους απουσίαζαν

Ήταν λίγο πριν τις τέσσερις  όταν ο Διονύσης, ένας 22χρονος γείτονας πηγαίνοντας προς το σπίτι του άκουσε να καλούν σε βοήθεια και έτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Μόλις έφτασε στο σημείο είδε πολύ καπνό και το δωμάτιο ενός σπιτιού να είναι μέσα στις φλόγες. Απ έξω ήταν η γιαγιά με τα δυο μεγάλα παιδιά και οι γειτόνισσες που καλούσαν σε βοήθεια και ήταν σε πανικό.

Τότε ο 22χρονος άκουσε το ένα από τα αδελφάκια να λέει κλαίγοντας ότι το μωρό είναι μέσα στο σπίτι. Ο Διονύσης χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλε το μπουφάν και όρμησε στο φλεγόμενο δωμάτιο σώζοντας την τελευταία στιγμή   το παιδί από τις φλόγες .

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.