Λαμία: Να μην περάσουν τα μέτρα της εξαθλίωσης και της καταστροφής.(Φωτορεπορτάζ)

Ένα από τα μαζικότερα συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Λαμία ενάντια στα   μέτρα κοινωνικής εξόντωσης που η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά ψηφίζει  στη Βουλή.

Ήταν μια δυναμική και ενωτική κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, τα πρωτοβάθμια σωματεία, η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, οι Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ, στα ΕΛΤΑ, στο Δήμο Λαμίας, το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του ΤΕΙ Λαμίας, ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία επαγγελματιών και εμπόρων Φθιώτιδας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία και  οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Εργαζόμενοι,  συνταξιούχοι,  άνεργοι με δυναμική παρουσία της νέας    γενιάς διαδήλωσαν για δεύτερη μέρα  την οργή τους ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας και διατράνωσαν την απόφαση τους να αντισταθούν στην ψήφιση και εφαρμογή των νέων βάρβαρων μέτρων.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και παρέμειναν παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ  στην πλατεία Ελευθερίας φωνάζοντας συνθήματα. Με ομόφωνο ψήφισμα όλων των συμμετεχόντων κάλεσαν τους βουλευτές να λειτουργήσουν σαν εκπρόσωποι του λαού και να μην ψηφίσουν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα στη Βουλή.

 Το ψήφισμα της συγκέντρωσης:

Καλούμε τους  βουλευτές του Νομού  και  τους βουλευτές όλων των Περιφερειών να λειτουργήσουν ως εκπρόσωποι του λαού και να καταψηφίσουν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα αμφίβολης συνταγματικότητας που προωθούνται με συνοπτικές διαδικασίες στη Βουλή. Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους , ότι έχει μέχρι τώρα απομείνει και θα οδηγήσει τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τον ελληνικό λαό στην απόγνωση, την φτώχεια και την εξαθλίωση.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ-ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ- ΑΔΕΔΥ – ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ- ΟΜΟΣΜΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.