Λαμία: Νέο κάλεσμα σε εκδήλωση για την ακρίβεια στο ρεύμα & τη ρήτρα αναπροσαρμογής (Τετάρτη 15 Ιουνίου)

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 στις 8:30 μ.μ. στην Πλατεία Κοντόπουλου («Καράβι», πάνω από την Πλ. Ελευθερίας) στην 4η ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Λογαριασμοί Ρεύματος – Ρήτρα Αναπροσαρμογής.

Στις προηγούμενες τρεις συναντήσεις διαπιστώθηκε η ανάγκη για συστηματική παρέμβαση στο επίκαιρο θέμα της ακρίβειας, με πρώτο στόχο την αντίδραση στις παράλογες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος.

Προτάθηκε να οριστικοποιηθούν σε αυτή την τέταρτη συνάντηση συγκεκριμένα βήματα για τη συνέχεια. Οι μέχρι τώρα προτάσεις που θα προηγηθούν στην τελική συζήτηση είναι:

α) Η ονομασία να είναι: «Πρωτοβουλία ενάντια στην Ακρίβεια – Κόντρα στο Ρεύμα»

β) Η πρωτοβουλία να είναι ανοιχτή, να έχει μέλη άτομα και να λειτουργεί ως συνέλευση σε τακτές ημερομηνίες. Στη συνάντηση αυτή, πέρα από την ονομασία, θα συζητηθούν προς οριστικοποίηση και όλα όσα αφορούν τα οργανωτικά της.

γ) Να μοιραστεί κείμενο σε κεντρικά σημεία της πόλης και στα γραφεία της ΔΕΗ.

δ) Να διακινηθεί κείμενο για συλλογή υπογραφών. Το σχέδιο κειμένου που συζητήθηκε και τίθεται προς τελική έγκριση είναι το παρακάτω:

«Οι παρακάτω υπογράφοντες, αντιδρώντας στις παράλογες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, ζητάμε την κατάργηση της Ρήτρας αναπροσαρμογής και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας που τις προκαλούν.

Πιστεύουμε ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όπως αποδεικνύεται μόνο μία ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο μπορεί να το διασφαλίσει.»

Καλούμε ξανά, τους συμπολίτες μας, τους φορείς, τους συλλόγους, τις συλλογικότητες, τα σωματεία, να έρθουν για να συζητήσουμε και να δράσουμε στα πλαίσια αυτής της κίνησης.

Η πρωτοβουλία με την υπό έγκριση ονομασία

Πρωτοβουλία ενάντια στην Ακρίβεια

«Κόντρα στο Ρεύμα»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.