Λαμία Νέα Προοπτική: Επιστολή για αρνητική ψήφο στην επανεκλογή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Με επιστολή που στάλθηκε στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ΛΑΜΙΈΩΝ  η παράταξη του Θωμά  Στάϊκου ΛΑΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ εξηγεί τους λόγους της αρνητικής ψήφου στην επανεκλογή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  και την μη προσέλευση της στις διαδικασίες.

Η παράταξής μας ΛΑΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ θεωρεί απαράδεκτο να μην έχει προβλεφθεί εδώ και τόσο καιρό από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο η δυνατότητα της επιστολικής ψήφου όταν η κατάσταση είναι τόσο επιβαρυμένη υγειονομικά.

Επίσης, είναι τουλάχιστον αντιδημοκρατικό να αποκλείεις από τις συνεδριάσεις και τις ψηφοφορίες, εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, που είναι ασυμπτωματικοί ή νοσούν ελαφρά. Ζούμε την παραδοξότητα στα 200 κρούσματα την ημέρα να κάνουμε συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης και τώρα με 50.000 κρούσματα , απαιτείται η φυσική παρουσία των δημοτικών συμβουλών, χωρίς να τους δίνεται άλλη δυνατότητα. Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο .

Εμείς, σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ότι δίνουμε αρνητική ψήφο στην – όπως μας πληροφόρησαν – εκ νέου υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΣ . Η στάση μας αυτή, υπαγορεύεται από την στάση που ο ίδιος ο Πρόεδρος τήρησε κατά την διάρκεια της έως τώρα θητείας του. Δυστυχώς, δεν σεβάστηκε την εμπιστοσύνη και την στήριξη που έλαβε από όλο το σώμα και συμπεριφέρθηκε σαν πρόεδρος της παράταξης του Δημάρχου και όχι του Δημοτικού Συμβουλιού .

Τέλος, όσον αφορά τις υπόλοιπες επιτροπές και αφού η παράταξή μας δεν μπορεί να συμμετάσχει όπως αντιδημοκρατικά ορίζει ο νόμος Θεοδωρικάκου, απέχουμε από την ψηφοφορία και καταγγέλλουμε για μία ακόμη φορά αυτό το νομοθετικό έκτρωμα.

ΛΑΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΣΤΑΙΚΟΣ ΘΩΜΑΣ Δημοτικός Σύμβουλος

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.