Λαμία: Μαζική συγκέντρωση και πορεία για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και αύξηση μισθών (φωτο)

 Μια από τις μαζικότερες  απεργιακές συγκεντρώσεις   των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λαμία στο πλαίσιο της  της Πανελλαδικής  απεργίας  της 9η Νοέμβρη που κήρυξαν α συνδικάτα, αντιδρώντας στο κύμα ακρίβειας, στην καθήλωση των μισθών των εργαζομένων, τον αυταρχισμό και την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Ακολούθησε  πορεία στους κεντρικούς δρόμους  της πόλης.

Πλήθος κόσμου εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι  , φοιτητές,  αγρότες και επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα   του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας και με πανό  και συνθήματα συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην πλατεία Ελευθερίας με βασικά  αιτήματα συλλογικές συμβάσεις με  αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα   ενάντια στην ακρίβεια σε ενέργεια και προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

Με τις σημερινές μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις οι χιλιάδες εργαζόμενοι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος και εργοδοσία ότι δεν θα πεινάσουν, δεν θα κρυώσουν, δεν θα μπουν στο στόχαστρο οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες για τα κέρδη των λίγων.

 «Δεν θα σφίξουμε άλλο το ζωνάρι». «Να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση  μας σε μαζικό αγώνα διεκδίκησης και πάλης »  κάλεσε τους συγκεντρωμένους το  μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Νεόφυτος Θάνος. Καταδικάστηκε απερίφραστα η αντιλαϊκή πολίτικη της ακρίβειας των πετσοκομμένων δικαιωμάτων. ΄Οπως τονίστηκε,  η προσπάθεια εξαπάτησης με την πολίτικη των επιδομάτων, δεν μπορεί να κάμψει το κίνημα. Η αυξημένη επιτυχία της σημερινής απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης εγγυάται πως είναι ένας αγωνιστικός σταθμός, για περαιτέρω κλιμάκωση της πάλης της εργατικής τάξης και του λαού για την ικανοποίηση των αιτημάτων που έχει ανάγκη ο λαός σήμερα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν όλοι οι επικεφαλής των παρευρισκομένων φορέων στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος και εργοδοσία ότι δεν θα πεινάσουν, δεν θα κρυώσουν, δεν θα μπουν στο στόχαστρο οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες για τα κέρδη των λίγων. Ειδικότερα  την απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτισαν από του βήματος της συγκέντρωσης :

Οικονόμου Βαγγέλης ,Πρόεδρος του Σωματείου Νοσοκομείου Λαμίας και κέντρων υγείας.

Παπαδημητρίου Γιάννης Πρόεδρος των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Κόγιας Κώστας Πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Καρατράντος Θωμάς Πρόεδρος του Σωματείου Τροφίμων Ποτών Γάλακτος Νομού Φθιώτιδας.

Ζαγγανά Γεωργία Γεν. Γραμματέας της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας.

Μαρούλης Γιάννης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού φθιώτιδας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία   συμμετείχαν  εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και Κέντρων Υγείας Φθιώτιδας, Σωματείου Οικοδόμων Φθιώτιδας,  Σωματείων Συνταξιούχων (ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, Δημοσίου, Σιδηροδρομικών), Συνδικάτου Γάλακτος, Ποτών και Τροφίμων, ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, Δικηγορικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Συλλόγου Φαρμακοϋπαλλήλων νομού Φθιώτιδας, Ομάδων ΟΓΕ Λαμίας και Λοκρών, Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Σωματείου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Φοιτητικών Συλλόγων του τμήματος Λαμίας και Αγροτικών Συλλόγων  με τα τρακτέρ τους.

Δείτε φωτογραφίες από την απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας με το φακό του altpress ΦΘΙΩΤΙΔΑ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.