Λαμία, Εργατική Πρωτομαγιά 2013: συγκέντρωση συνδικάτων στην πλατεία Διάκου (φωτορεπορτάζ+ video)

 Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία και ημέρα αγωνιστικής διεκδίκησης των εργαζομένων! 

Με αυτό το σύνθημα κάλεσαν οι Ομοσπονδίες, τα σωματεία και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις  σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους  για  να γιορτασθεί  αγωνιστικά και ταξικά η φετινή  Εργατική Πρωτομαγιά. 

Τρία χρόνια μετά την επιβολή του μνημονίου, όταν  η επίθεση ενάντια στον κόσμο της εργασίας από την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και την τρικομματική συγκυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο, οδηγώντας σε τραγικά αδιέξοδα τον ελληνικό λαό,  η συμμετοχή του κόσμου στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα παρ΄όλο που ήταν μεγάλη   ήταν σαφέστατα κατώτερη των αναγκών του εργατικού κινήματος.

Και δεν είναι μόνο  ότι φέτος η εργατική Πρωτομαγιά συνέπεσε με τη Μεγάλη Τετάρτη. Σε αυτό το αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρνει η αναξιοπιστία της συνδικαλιστικής ηγεσίας του εργατικού κινήματος αλλά και η διασπαστική τακτική του ΠΑΜΕ με την εμμονή στις ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Συνθήκες που ενισχύουν την απογοήτευση στην κοινωνία και ανακόπτουν τη δυναμική ανάπτυξης του εργατικού κινήματος.

Πολύχρωμη, χωρίς όμως τη συμμετοχή  που απαιτούν οι κρίσιμες περιστάσεις ήταν  η συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά που οργάνωσε  στην πλατεία Διάκου το Παμφθιωτικό Μέτωπο Αγώνα Φορέων και Σωματείων . Στη συγκέντρωση  συμμετείχαν επίσης το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ Φθιώτιδας και το Μ-Λ ΚΚΕ. Ομιλία για το ιστορικό της Εργατικής  Πρωτομαγιας εκφωνήθηκε από τον συνδικαλιστή Στέλιο Καραμήτσο ενώ ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας Κώστας Τσάμης ήταν ο κύριος ομιλητής  εκ μέρους του Παμφθιωτικού Μετώπου Αγώνα Φορέων και Σωματείων. Χαιρετισμούς  επίσης απεύθηναν άνεργος  οικοδόμος, εκπρόσωπος  από το ΕΠΑΜ Φθιωτιδας και ο εκπρόσωπος από το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι με τα πανό τους και συνθήματα πραγματοποίησαν ενωτική πορεία στο κέντρο της πόλης.Το ΠΑΜΕ και στη Λαμία νωρίτερα πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία.

Στο χαιρετισμό του  του, ο εκπρόσωπος του Δίκτυου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Μαργαριτογιάννης (video) τόνισε:

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης και  αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβάλει η τρόικα και η τρικομματική κυβέρνηση. Τον ταξικό αγώνα θα δώσουν ενωμένοι ΄Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενάντια στο ρατσισμό και τη εγκληματική δράση της Χρυσής  Αυγής. Κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους να πάρουν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους με πρωτοβουλίες  για μαζικοποίηση των σωματείων βάζοντας στην άκρη τις υποταγμένες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Τέλος, κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας να επανεξετάσει το σύνολο της δύναμης των σωματείων του ιδιωτικού τομέα,  να προχωρήσει στο  ξεκαθάρισμα των μητρώων   από τα σωματεία μαϊμού, να εγγράψει πραγματικά σωματεία εργαζομένων  και να παίξει το ρόλο που οι εργαζόμενοι το έχουν αναθέσει.

DSC_0103DSC_0102DSC_0091DSC_0085DSC_0104

DSC_0095

DSC_0101

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.