Κυριακή πρωί στις Θερμοπύλες: Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! (φωτο)

Σε μια νέα πρωτότυπη δράση  προχώρησαν οι αλληλέγγυοι της Λαμίας σε συνεργασία με αλληλέγγυους του Βόλου. Τη δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενου λαχανόκηπου στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στις Θερμοπύλες.
Μια δράση που δίνει τη δυνατότητα στους πρόσφυγες του Κέντρου Θερμοπυλών να απασχολούνται δημιουργικά και ταυτόχρονα να βελτιώσουν την καθημερινή τους σίτιση με τροφές σημαντικής θρεπτικής αξίας τις οποίες στερούνται.

Ετσι το πρωί της Κυριακής,   κόντρα στη μελαγχολία των ημερών,  αλληλέγγυοι και πρόσφυγες  έκαναν πράξη μια μικρή γιορτή δημιουργίας ανάμεσα  στα χαρούμενα βλέμματα των παιδιών  ενώ  ακολούθησε   το απαραίτητο  γλέντι με τραγούδια και χορό.

Από την πρώτη στιγμή τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγλυης Λαμίας  στάθηκαν αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες που  βρέθηκαν δίπλα μας. Οι  δράσεις Αλληλεγγύης δεν σταματούν στη συγκέντρωση και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού,  σχολικού υλικού για τα παιδιά κλπ). Τα μέλη της Πρωτοβουλίας, επισκέπτονται καθημερινά τις δομές φιλοξενίας, συζητούν  με τους πρόσφυγες, καταγράφουν τις προσωπικές τους ανάγκες,  τα τυχόν προβλήματα υγείας του καθενός, ενημερώνουν για τη διαδικασία αιτήσεων ασύλου σε συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία, κάνουν παρεμβασεις στις τοπικές αρχές με συγκεκριμένες προτάσεις,    προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν  την κοινωνία πάνω στο προσφυγικό θέμα και βρίσκουν συγκινητική ανταπόκριση από τον κόσμο,  στηρίζουν το αίτημα  των προσφύγων να ανοίξουν τα  σύνορα,  προσφέρουν εθελοντική εργασία και βοηθούν να γίνουν ομάδες αυτοοργάνωσης από τους ίδιους τους μετανάστες.

Γιατί Aλληλεγγύη δεν είναι μόνο να δίνεις αλλά και να συνδιαμορφώνεις και να αυτοοργανώνεσαι!

Με το φακό του altpresstiotida.com

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

3 comments

  1. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΟΣ

    Σε συλλογικές δράσεις για τις οποίες πολλές και πολλοί αλληλέγγυες/οι έχουν αφιερώσει ώρες δουλειάς θεωρώ ότι δεν αρμόζει να γίνεται προσωπική προβολή . Οι ομαδικές φωτογραφίες εκφράζουν το συλλογικό πνεύμα.
    Να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί. «Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ».

  2. Το site προβάλλει τη δράση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΜΙΑΣ από την πρώτη στιγμή καθώς και όλες τις αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις στην πόλη μας. Από την πλευρά μας σαν ΜΜΕ με τα ρεπορτάζ προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία στο δράμα των προσφύγων όσο μπορούμε και αυτό περιμέναμε να εκτιμηθεί- τουλάχιστον από τα μέλη της Πρωτοβουλίας. Δεν υπάρχει καμιά πρόθεση να προβληθούν κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα. Είναι τυχαίο, σήμερα ο τάδε αύριο ο άλλος εξαρτάται από την στιγμή και την καλλιτεχνική ματιά του φωτογράφου χωρίς αξιολόγηση για την προσφορά του καθένα, κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε. Εξάλλου ο κάθε ένας από εμάς που προσφέρει κάτι από το χρόνο του σε θέματα αλληλεγγύης το κάνει γιατί το πιστεύει και δεν περιμένει προβολή. Η κριτική σε βάρος μας για το ποιοί εμφανίζονται στις φωτογραφίες είναι άδικη και επιεικώς …απαράδεκτη.
    Χ.Π.

    • ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΟΣ

      Η εκτίμησή μου στην προσφορά σας είναι δεδομένη και δεν αναιρείται. Αποδεικνύεται από την ανάρτηση-κοινοποίηση πολλών δημοσιευμάτων σας στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook . Για τον ίδιο λόγο κοινοποίησα και το παρόν δημοσίευμα και στην προσωπική μου σελίδα αλλά και στην επίσημη σελίδα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Λαμίας στο Facebook. Για μένα το site altpress.gr είναι » δικό μας site» , ο ηλεκτρονικός χώρος ο οποίος στηρίζει τα τοπικά κινήματα. Η επισήμανσή μου στο προηγούμενο σχόλιο έχει να κάνει μόνο με ένα επιμέρους θέμα στο οποίο αναφέρθηκα και μόνο με αυτό.