Κραυγή αγωνίας από το «Νηρέα». Η ομάδα θα αναγκαστεί να αλλάξει έδρα αν δε λυθεί το θέμα με τη θέρμανση στη πισίνα του ΤΕΙ (video)

Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη τύπου έδωσε ο Πρόεδρος της ομάδας πόλο του Νηρέα Λαμίας, Χρήστος Μπετχαβάς σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τη πισίνα του ΤΕΙ Λαμίας.   Όπως είναι γνωστό εδώ και μερικές ημέρες δεν υπάρχει πετρέλαιο ώστε η πισίνα να έχει τη θερμοκρασία που χρειάζεται για να μπορούν οι αθλητές να αγωνίζονται.

Να θυμίσουμε ότι στο παιχνίδι του Νηρέα με την Κέρκυρα στις 4 Ιανουαρίου εξαιτίας αυτού του προβλήματος  παρολίγον ο αγώνας να ματαιωθεί. Ακολούθησαν σχετικές ανακοινώσεις τόσο από την ομάδα όσο και από το Δήμο Λαμίας.  (Δείτε ΕΔΩ!) .  Γεγονός είναι ότι η προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΤΕΙ, Δήμου Λαμίας και Περιφέρειας Στερεάς παραμένει ανενεργή και όλα δείχνουν πως υπάρχουν νομικά προβλήματα που κάνουν αδύνατη τη νόμιμη εκταμίευση χρημάτων, με το  θέμα να  έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ Δήμου Λαμίας και Περιφέρειας Στερεάς.

 Από την πλευρά του ο Δήμος Λαμίας δηλώνει ότι αδυνατεί πλέον να καλύψει το κόστος θέρμανσης της πισίνας και  εφ΄εξής θα περιοριστεί στην αδιάλειπτη λειτουργία της μικρής πισίνας του ΔΑΚ όπως έχει υποχρέωση καλώντας όλους τους συμβαλλόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Από την άλλη πλευρά η Περιφέρεια Στερεάς μέχρι στιγμής  δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την προγραμματική σύμβαση,  με  τον  Αντ/ρχη Θωμά Στάϊκο να  επικαλείται γραφειοκρατικά εμπόδια.  Εμπόδια  που όπως φαίνεται δεν μπορούν να διευθετηθούν  που  δείχνουν την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις για τη λειτουργία της πισίνας του ΤΕΙ.  Αποτέλεσμα   της  ουσιαστικά άκυρης προγραμματικής σύμβασης είναι   ο Νηρέας στο μέσο της αγωνιστικής περιόδου να βρίσκεται μπροστά σε μια αβεβαιότητα  για το τι μέλλει γενέσθαι και να εμπλέκεται σε επικοινωνιακές αντιπαραθέσεις  λόγω προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Μπετχαβάς αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του ιδίου ή παραγόντων του Νηρέα σε πολιτικά παιχνίδια ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών. Για τη πισίνα του ΔΑΚ ανέφερε ότι » … αν ήταν κατάλληλη (για αγώνες) δεν θα χρειάζονταν να ανοίξουμε αυτή τη πισίνα (ΤΕΙ)».  Επίσης πρόσθεσε ότι «…είναι εύκολο όλοι να επιρρίπτουν ευθύνες, αλλά είναι ακόμη πιο εύκολο  να καθόμαστε και να λειτουργούμε μια πισίνα αν όλοι ξεπεράσουμε τον εαυτό μας» .

Τέλος, σε ερώτηση που  τέθηκε τι θα πράξει εάν  δε λυθεί  το πρόβλημα με τη θέρμανση της πισίνας του ΤΕΙ μέχρι τις 18 Γενάρη που η ομάδα θα αγωνιστεί με τη Γλυφάδα,  ο πρόεδρος του Νηρέα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η ομάδα να αλλάξει έδρα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.