Κουτσούμπας από Λαμία: Πρέπει να τελειώνουμε με το μικρότερο και το μεγαλύτερο κακό…Το ΚΚΕ δικαιούται να έχει βουλευτή στη Φθιώτιδα

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε…» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην πλατεία Ελευθερίας, την κεντρική πλατεία της Λαμίας.

«Φτάνει πια με τη Νέα Δημοκρατία, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και όλα τα κακά της μοίρας μας» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας  ενώ ανεφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα  είπε: «Έτσι είναι… Προεκλογικά με το άγαλμα του Βελουχιώτη και μετεκλογικά με το άγαλμα του Truman».

Σε μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας όπου ξεχωριστή ήταν και η παρουσία εργατών της ΛΑΡΚΟ μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος είναι και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΚΕ στην Φθιώτιδα. 

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, μέλος της ΚΕ και η Ασημίνα Ξηροτυρη – Αικατερινάρη, υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ.

«Κανένα άλλο κόμμα δεν έδειξε το ενδιαφέρον που έδειξε το ΚΚΕ για τη Φθιώτιδα και το λαό της»

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι για μια ακόμα φορά εδώ, στον τόπο μου, στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, τη Λαμία. Από εδώ, από τη Στερεά, από τη Ρούμελη, μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το κάλεσμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές, για να είναι πιο δυνατός ο λαός μας την επόμενη μέρα είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας αρχίζοντας την ομιλία του.

Ο κ. Κουτσούμπας υπενθύμισε τις περιοδείες που έχει κάνει σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «κανένα άλλο κόμμα δεν έδειξε το ενδιαφέρον που έδειξε το ΚΚΕ για τη Φθιώτιδα και το λαό της σε αυτή την προεκλογική περίοδο».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά, τόσο στα εργασιακά θέματα, όσο και σε εκείνα που έχουν σχέση και με τη ΛΑΡΚΟ. Αναφέρθηκε στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει όπως διαπίστωσε, ο αγροτικός τομέας, ενώ παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα της υγείας και την υποστελέχωση των υγειονομικών μονάδων και των κέντρων υγείας. Παράλληλα διαπίστωσε την ανάγκη για ασφαλείς και σύγχρονες μεταφορές.

«Μπορούμε σήμερα να επαναλάβουμε με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά αυτό που είπαμε πριν από μερικούς μήνες, ότι το ΚΚΕ δικαιούται να ενισχυθεί σημαντικά, να έχει τον 1 από τους 4 βουλευτές της Φθιώτιδας, για να συνεχίσουμε μαζί σας αυτόν τον αγώνα για το καλό του τόπου μας, της πατρίδας μας, με μεγαλύτερες δυνάμεις. Και όλα τα μηνύματα λένε ότι αυτό θα συμβεί! Και στη Φθιώτιδα και σε όλη τη χώρα!»

Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι το βράδυ των εκλογών

Επανέλαβε τα μηνύματα που δέχεται από όλη τη χώρα σε ό,τι αφορά την έκβαση της εκλογικής μάχης, ενώ αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, παρατήρησε πως «εντοπίζουν άνοδο του ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου […] Υπάρχουν και άλλα ευρήματα ενδιαφέροντα, όπως για παράδειγμα ότι το ΚΚΕ είναι το πιο αξιόπιστο κόμμα, ή ότι συγκεντρώνει τις συντριπτικά περισσότερες θετικές ψήφους απ’ όλα τα κόμματα» και ζήτησε να ενταθεί η προσπάθεια να αποτυπωθούν όλα αυτά στις κάλπες.

«Μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι το βράδυ των εκλογών. Αυτό, μόνο με έναν τρόπο μπορεί να συμβεί: Με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Πρέπει να τελειώνουμε όμως με το μικρότερο και το μεγαλύτερο κακό. Φτάνει πια με τη Νέα Δημοκρατία, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και όλα τα κακά της μοίρας μας» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι sygkentrosh_kke_lamia_43.jpgΕπίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Αλλά… αυτοί είστε!

Πιστεύουμε ότι πίσω από τις προεκλογικές κοκορομαχίες των κομμάτων που διεκδικούν τον πρώτο ή ακόμα και τον δεύτερο ρόλο στην αυριανή αντιλαϊκή κυβέρνηση, αναδείχθηκε πιο καθαρά τις τελευταίες βδομάδες αυτό που λέει το ΚΚΕ, ότι τα άλλα κόμματα μοιράζονται κοινό πρόγραμμα στα βασικά, στα μεγάλα ζητήματα που θα καθορίσουν τη ζωή μας μετά τις 22 Μάη και για τα επόμενα χρόνια.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, σχολίασε: «Τώρα δεν του αρέσει ο ΟΟΣΑ. Κάθε λίγο και λιγάκι μας διαφήμιζε τις εργαλειοθήκες του. Σε λίγο θα μας πει να αποδεσμευτούμε κιόλας» σχολίασε. Τόνισε παράλληλα πως «η φτώχεια κυριαρχεί στην ελληνική οικογένεια» και, χρησιμοποιώντας στοιχεία της  ΕΛΣΤΑΤ τόνισε πως «ένα στα τέσσερα νοικοκυριά φλερτάρει καθημερινά με τη φτώχεια. Και μιλάμε για στατιστική φτώχεια, και όχι την πραγματική, που κάτω από το όριό της επιβιώνει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Μιλάμε δηλαδή για τετραμελή νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ τον μήνα! Αυτή είναι η περίφημη δικαίωση της πολιτικής τους!»

Την τετραετία που πέρασε, στην οποία η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχθεί κι αυτή με τη σειρά της η χειρότερη κυβέρνηση, το ΚΚΕ μπήκε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα του λαού, απέδειξε και αποδεικνύει στην πράξη τι θα πει «ο λαός σώζει τον λαό με ΚΚΕ ισχυρό».

Γιατί όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έλυνε τα χέρια της εργοδοσίας για να χτυπηθούν τα εργασιακά δικαιώματα με τον νόμο Χατζηδάκη, και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα έλεγαν «με τις απεργίες δεν γίνεται τίποτα», οι κομμουνιστές και οι πρωτοπόροι αγωνιστές εργάτες κατάφερναν να εμποδίσουν την εφαρμογή του νόμου, να τον παγώσουν στην πράξη με τον αγώνα τους, σώζοντας οι ίδιοι τον εαυτό τους.

Γιατί όταν η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθούσε να ολοκληρώσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, οι κομμουνιστές έμπαιναν μπροστά στον αγώνα για να το σταματήσουν και αποδείκνυαν ότι αυτή η επιχείρηση είναι ένα πραγματικό χρυσωρυχείο γι’ αυτόν τον τόπο.

Γιατί όταν η κυβέρνηση της ΝΔ καταδίκαζε τους αγρότες στη φτώχεια, οι κομμουνιστές έμπαιναν μπροστά διεκδικώντας μέτρα για την επιβίωσή τους στα χωριά.

Γιατί όταν η κυβέρνηση της ΝΔ ανακάλυπτε ως μοναδικό μέσο προστασίας στις πυρκαγιές όχι τα μέσα πυρόσβεσης, τα μέτρα πρόληψης ή το προσωπικό, αλλά το 112, ο λαός και το ΚΚΕ πάλευε μαζί με τους πυροσβέστες να φτιάξει αντιπυρικές ζώνες και να σταματήσει τον όλεθρο, ο λαός πάλευε για να σώσει τον εαυτό του.

Γιατί όταν η κυβέρνηση, το κράτος και τα «κοράκια» σαν τους Πάτσηδες της ΝΔ ετοιμάζονταν να λεηλατήσουν τα σπίτια του κοσμάκη, οι βουλευτές του ΚΚΕ μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό σταματούσαν και συνεχίζουν να σταματούν τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις.

Ναι, οι κομμουνιστές, μαζί φυσικά και με άλλους αγωνιστές, έκαναν πράξη παντού το «ο λαός σώζει τον λαό».

Επιτέθηκε ευθέως και στον κ. Τσίπρα και για την παρουσία του πριν λίγες μέρες στη Λαμία στην πλατεία Λαού δίπλα στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη. «Πάλι καλά που δεν έπεσε να τον πλακώσει…» ήταν το σχόλιο του Δημήτρη Κουτσούμπα, σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία μανία με τα αγάλματα».

Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στα επεισόδια που είχαν γίνει κοντά στο άγαλμα του Τρούμαν στην Αθήνα . «Το είδαμε και όταν ήταν κυβέρνηση, που ξυλοφόρτωνε τους φοιτητές οι οποίοι διαδήλωναν στο άγαλμα του μακελάρη των λαών, του Τρούμαν, στην Αθήνα. Δεν ήθελαν να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο με τις ΗΠΑ, έλεγαν μετά, γι’ αυτό τους ξυλοφόρτωσαν» για να συμπληρώσει: «Έτσι είναι… Προεκλογικά με το άγαλμα του Βελουχιώτη και μετεκλογικά με το άγαλμα του Truman. Αλλά ‘αυτοί είστε’… λέμε και σε αυτούς» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Για το ρητό που χρησιμοποίησε για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη», ο κ. Κουτσούμπας διευκρίνισε:

«Με αποκάλεσε τσοπάνη και ότι βλέπουμε τους αριστερούς ως πρόβατα. Καταρχήν, αν δεν είναι προσωπικό, μπορεί ο κ. Τσίπρας να με βλέπει ως τσοπάνη. Μπορεί να φταίει και η λαμιώτικη καταγωγή μου. Δεν έχουμε πρόβλημα, γιατί ξέρουμε ότι οι τσοπάνηδες είναι ντόμπροι άνθρωποι. Δεν είναι υποκριτές. Δεν λένε άλλα τη μία και άλλα την άλλη. Όσο για το ποιος αντιμετωπίζει τους προοδευτικούς ανθρώπους ως πρόβατα ή ως κουκιά, ας κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Εμείς για αυτόν τον κόσμο έχουμε μια μεγάλη αγκαλιά, γιατί παλέψαμε μαζί του τα προηγούμενα χρόνια, όταν αυτός ψήφιζε μνημόνια και μετά ψήφιζε τους νόμους του Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος  στις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακύρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε με νόημα ότι «αυτή τη φορά η πράξη νομοθετικού περιεχομένου έχει τρία άρθρα. Όχι ένα άρθρο, για να μην θυμάται ο λαός τις προηγούμενες απάτες. Πριν από λίγο καιρό όμως, δεν στήριξε την τροπολογία του ΚΚΕ που προέβλεπε ακριβώς αυτό».

Αλλά… αυτοί είστε, τους απαντάμε. Και αυτή είναι και η πολιτική σας. Γι’ αυτό θα πάρετε την απάντηση που σας αξίζει από τον λαό την άλλη Κυριακή! Οπως πήρατε ήδη απάντηση από τη νεολαία, που νομίζατε ότι θα κοροϊδέψετε με κάποια χαρτζιλίκια, στις φοιτητικές εκλογές που έγιναν προχτές και ανέδειξαν ξανά σε πρώτη δύναμη την παράταξη της ΚΝΕ, την «Πανσπουδαστική»!

Σήμερα έχουν ωριμάσει οι προϋποθέσεις για να πάμε μπροστά…

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση, ο λαός μπορεί να το εμπιστευτεί. Να στηριχτεί πάνω του για να σαλπίσει μια νέα αντεπίθεση απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, αυτόν που μένει απαράλλακτος όταν αλλάζουν η μία πίσω από την άλλη οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Γιατί σήμερα έχουν ωριμάσει οι προϋποθέσεις για να πάμε μπροστά, να βγούμε επιτέλους από τον φαύλο κύκλο των κρίσεων, της ανέχειας, της αβεβαιότητας για το αύριο.

Κάντε λοιπόν την έκπληξη! Κι εσείς που το έχετε ήδη αποφασίσει, δώστε τον καλύτερό σας εαυτό τις μέρες που μένουν!

Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό!

Προχωράμε μπροστά, προχωράμε δυνατά, για να σηκώσουμε το Κόμμα μας όσο γίνεται πιο ψηλά! Για να ανασάνει ο λαός μας! Για να ανοίξει ο δρόμος για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.