ΚΟΜΜΑ SOS-Πνιγόμαστε: Φτάνει πια η κοροϊδία…(ΦΩΤΟ)

΄Επιστράτευσαν την αστυνομία και έκλεισαν την πόρτα της ΠΕΛ για να εμποδίσουν τους πλημμυροπαθείς να  επιδώσουν ψήφισμα στον Υπουργό!

Κραυγή αγωνίας αλλά και απόφαση  συνέχιση του αγώνα μέχρι τη δικαίωσή τους, στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας  των πλημμυροπαθών κατοίκων του Κόμματος Λαμίας στην πλατεία Πάρκου.

Μετά τον εφιάλτη που έζησαν  τον περασμένο Δεκέμβρη οι κάτοικοι του Κόμματος αγωνιούν και η οργή ξεχειλίζει καθώς ο χειμώνας πλησιάζει χωρίς να έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο  αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής παρά τις πολλές υποσχέσεις που πήραν…

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν αρκετοί πολίτες και  αυτοδιοικητικοί  των παρατάξεων της  αντιπολίτευσης αλλά απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας οι οποίοι βρίσκονταν μαζί με τους υπουργούς και άλλους επίσημους στα εγκαίνια της  Lamia Expo που γινότανε την ίδια ώρα στο χώρο της ΠΕΛ. 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι P9232027-1024x768.jpg

Εκεί μετέβησαν στη συνέχεια  οι πλημμυροπαθείς για να συναντηθούν  με τον Υπουργό και να του επιδώσουν  το ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Αλγεινή εντύπωση  δημιούργησε τόσο η άρνηση του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να  συναντήσει την αντιπροσωπία τους όσο και η παρουσία της αστυνομίας  που έκλεισε την πόρτα εισόδου της ΠΕΛ  και τους απαγόρευσε την είσοδο. Τελικά μετά από έντονες διαμαρτυρίες την αντιπροσωπία των πλημμυροπαθών κατοίκων δέχτηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς    με τον Αντιπεριφερειαρχη Φθιώτιδας κ.κ. Σπανός και Σανίδας.

Τόσο η εκπρόσωπος των κατοίκων του Κόμματος κ. Κατερίνα Μακρυνιώτη όσο και ο τεχνικός τους  εμπειρογνώμονας, πολιτικός μηχανικός  κ. Κουτρούμπας που πήραν τον λόγο μίλησαν για  ολέθρια τεχνική αστοχία των κατασκευαστικών εταιριών και  πρότειναν σαν τη μόνη εφικτή λύσητην κατεδάφιση του ανισόπεδου κόμβου Λαμίας που λειτουργεί σαν φράγμα και εμποδίζει τα νερά του Σπερχειού να διαφύγουν .

 

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης μεταξύ άλλων τονίζεται:

ΚΟΜΜΑ SOS-ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ

Αγαπητοί συμπολίτες

Η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς  για την πόλη της Λαμίας, ανοίγει μετά από χρόνια η έκθεση! Είναι ευκαιρία  να κρύψουν οι άρχοντες του τόπου τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να προβάλουν την εικόνα μιας ανειρούπολης. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες  άνθρωποι που εδώ και δέκα περίπου μήνες ζουν έναν εφιάλτη. ΄Ολοι αυτοί οι άνθρωποι παρακολουθούν με αγωνία τα δελτία καιρού και περιμένουν πότε θα χτυπήσει η επόμενη καταστροφή η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα συμβεί σύντομα  και ο κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές είναι κάτι παραπάνω από ορατός….

Με την ύψωση των αναχωμάτων πρώτα της σιδηροδρομικής γραμμής και στη συνέχεια της Ε65 ακυρώθηκε ο ρόλος της γερμανικής τάφρου ως ανακουφιστικής για τα νερά του Σπερχειού που ξεχειλίζουν αφού αυτά  σήκωσαν αδιαπέραστο φράχτη ανάμεσα στην τάφρο και το ποτάμι…. Η καταστροφή ολοκληρώθηκε με την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Λαμίας. Ο κόμβος αυτός ενώνει κάθετα τα τρία μεγάλα έργα και ο σκοπός του είναι  να συνδέσει το Βόλο με το Αντίρριο, ένα  έργο που ίσως στο μέλλον γίνει ή πιθανόν να μην γίνει ποτέ. Με αυτόν τον κόμβο έφτιαξαν το τέλειο φράγμα στο νερό και μετέτρεψαν την περιοχή νότια της Λαμίας σε τεχνητή λίμνη.

Εννιάμισι μήνες πέρασαν από την πλημμύρα του περασμένου Δεκέμβρη. Κανείς δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει καινούργιο κακό.

Οι κατασκευαστές αρνούνται  για ευνόητους λόγους ότι τα εργα τους ευθύνονται για την καταστροφή. Με το ίδιο σθένος και οι κυβερνωντες υπερασπίζονται το αλάθητο των κατασκευαστών των εργων τους. Μέχρι και τη σκέψη να μετακομίσουν ολόκληρο το χωριό έκαναν αντι να δώσουν χρήματα για να διορθώσουν την κατάσταση χάους που δημιούργησαν. Ούτε  καν μπήκαν σττον κόπο να μελετήσουν προσεκτικά την υφιστάμενη κατάσταση αντίθετα  εμείς οι πνιγμένοι κόβουμε από το ψωμί μας  για να χρηματοδοτήσουμε  μελετητές και πραγματογνώμονες που θα προτείνουν λύσεις.  ..

Μετά τον Ιανό μελέτησαν και πήραν άδειες για νέα αντιπλημμυρικά έργα  τα οποία όμως πάλι σαν στόχο έχουν την προστασία των ίδιων των έργων και όχι της ευρύτερης περιοχής. Νοτιανατολικά του Κόμματος κατασκευάζουν ένα έργο που οι ίδιοι  το χαρακτηρίζουν αποστραγγιστικό και το οποίο στην καλύτερη περίπτωση  θα μπορεί να απορροφά 30 κυβικά το δευτερόλεπτο τη στιγμή που ο Σπερχειός κτέβασε το Δεκέμβρη 2600 κυβικά το δευτερόλεπτο….Αυτό το έργο κάποια ντόπια παπαγαλάκια το πλασάρουν στους απελπισμένους κατοίκους που βλέπουν έναν εφιαλτικό χειμώνα να  πλησιάζει σαν την απόλυτη σωτηρία

Ήρθαμε εδώ σήμερα να απαιτήσουμε εξηγήσεις

Από τη  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η οποία  παρόλες τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες δεν έχει ξεκινήσει κανένα έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Σπερχειού.

-Από τη δημοτική αρχή η οποία δεν έφερε καν το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και δεν έβγαλε  ούτε ένα ψήφισμα στήριξης.

-Η δικαιοσύνη όπου έχουμε προσφύγει ελπίζουμε ότι θα κάνει σωστά τη δουλειά της όμως αργεί και ο χρόνος περνάει αμείλικτα.

 -Τέλος,  ήρθαμε εδώ αποφασισμένοι να απαιτήσουμε την κατεδάφιση του ανισόπεδου κόμβου Λαμίας σαν τη μόνη εφικτή λύση.

ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΈΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΉΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΉΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΙΧΡΆ ΜΈΣΑ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΎΜΕ.

Καλούμε όλο το λαό της Λαμίας να σταθεί δίπλα μας στον αγώνα γιατί  αν δεν γίνει τίποτα , εχθές ήταν το Κόμμα, το Λιανοκλάδι, η Στύρφακα, το Ζηλευτό, αύριο το Μοσχοχώρι, η Ανθήλη , η Ροδίτσα κ.ά. που θα βρεθούν κάτω από τη λάσπη..

 Είμαστε πολλοί και έχουμε  δίκαιο, θα νικήσουμε!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι P9232022-1024x760.jpg

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.