Κοινότητα Λαμίας: Ουσιαστικές παρεμβάσεις και ΟΧΙ ημίμετρα για το πρόβλημα των αστικών στην πλ. Πάρκου

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε,ότι μετά από απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων πραγματοποιήθηκε μεταφορά δύο (2) στάσεων του Αστικού ΚΤΕΛ από την Πλατεία Πάρκου (σε απόσταση μόνο λίγων μέτρων;;;)στην αρχή της οδού Καποδιστρίου (έμπροσθεν του καταστήματος Παπαδημητρόπουλος) και στην αρχή της οδού Λεωνίδου.

Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί στην Κοινότητα Λαμιέων τις παρακάτω απορίες, όταν:

1. Με αφορμή την ανάπλαση της Πλατείας Πάρκου, με ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου (43/2020, 1 χρόνο πριν…)σας καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση που είχε σαν γνώμονα την κυκλοφοριακή αποφόρτιση του κέντρου της πόλης και περιελάμβανε συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες συζητήθηκαν στην Επιτροπή Κυκλοφοριακού αλλά δυστυχώς αναβλήθηκε η απόφαση για μελλοντική συνεδρίασηη οποία ποτέ δεν έγινε!!!!Για ποιο λόγο δεν την λάβατε υπόψη σας;

2. Η μεταφορά των στάσεων δεν μειώνει ούτε κατ ́ ελάχιστον τον κυκλοφοριακό φόρτο της Πλατείας Πάρκου, διότι τα μεγάλα Αστικά οχήματαθα διέρχονται και πάλι από την Πλατεία. Ποια είναι λοιπόν η σκοπιμότητα των ολιγόμετρων μετακινήσεων;

3. Η πρόταση για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις Στάσεων είχε «έρθει» σαν θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον τότε Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη. Μετά όμως από τις αντιδράσεις σύσσωμης της μείζονος μειοψηφίας (παράταξη του πρ. Δημάρχου Γιώργου Κοτρωνιά) το θέμα αποσύρθηκε και δεν ξανασυζητήθηκε ποτέ!!!Για ποι ολόγο το επαναφέρετε πάλι σήμερα και μάλιστα χωρίς καμία προγενέστερη συζήτηση; Δυστυχώς, για πολλές δεκαετίες απλά συζητούμε και διαπιστώνουμε το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στην Πλατεία Πάρκου.

Κοινή διαπίστωση όλων μας ήταν και είναι, ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται κατά πολύ με την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο χώρο μεγάλων οχημάτων όπως είναι και τα Αστικά. Μερίδιο ευθύνης ανήκει σε όλους μας, αλλά έφτασε πιστεύω η στιγμή, να ασχοληθούμε σοβαρά με την συγκεκριμένη κατάσταση, ΟΧΙ όμως με ημίμετρα, αλλά με ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Δημοτική Κοινότητα Λαμίας

Ο  Πρόεδρος

Δημήτριος Συλεούνης

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.