Κοινή επιστολή 16 δημοτικών συμβούλων: Απέχουμε από την προεκλογικού χαρακτήρα έκτακτη συνεδρίαση

Κοινή επιστολή 16 Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Λαμιέων, όπου παραθέτουν το λόγο για τον οποίο θα απέχουν από την «προεκλογικού χαρακτήρα»  Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 24.02.2023 με μοναδικό θέμα συζήτησης την ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα για τις δράσεις  που έχει αναλάβει και αφορούν το  Δήμο Λαμιέων.

Το κείμενο της επιστολής

Προς

Κ. Προέδρο Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων

Κ. Δήμαρχο Λαμιέων

Αξιότιμοι κύριοι,

Σχετικά με την από 22-2-2023 πρόσκληση που μας αποστείλατε για την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24-2-2023 και η οποία έχει ως μοναδικό θέμα συζήτησης την ενημέρωση από τον κ. Υπουργό Οικονομικών για τις δράσεις που έχει αναλάβει και αφορούν τον Δήμο μας σας γνωρίζουμε τα εξής :

Είναι καινοφανές να συγκαλείτε το Δημοτικό Συμβούλιο με αυτήν την αιτιολογία. Οι έκτακτες συγκλήσεις του Δ.Σ γίνονται μόνο με συγκεκριμένη αιτιολογία στην οποία δεν υπάγεται η ενημέρωση από έναν Υπουργό για τα πεπραγμένα του.

Κάθε κυβερνητικός αξιωματούχος ή κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητάς μας μπορεί να κληθεί, ή να ζητήσει να συμμετέχει σε μια συνεδρίαση για να ενημερώσει ένα συλλογικό όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου ή δευτέρου βαθμού για κρίσιμα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ στις οποίες συζητήθηκε το σημαντικό και κρίσιμο για τον Δήμο μας θέμα της ένταξης των έργων διαχείρισης των απορριμμάτων του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, αν και προσκλήθηκαν, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση ούτε από τον κ. Υπουργό αλλά ούτε και από τους υπολοίπους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Φθιώτιδας.

Κ. Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε με δική σας ευθύνη και κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ δυστυχώς μετατρέπετε το κορυφαίο θεσμικό όργανο του Δήμου μας και τους Δημοτικούς Συμβούλους σε χειροκροτητές μιας ουσιαστικά προεκλογικής συνάντησης.

Εμείς θα προασπίσουμε το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν θα συμμετάσχουμε στην έκτακτη σύγκληση του που εσείς αποφασίσατε.

Παρακαλούμε να αναγνωστεί η επιστολή μας πριν την έναρξη της διαδικασίας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

1) Σταυρογιάννης Νικόλαος

2) Κυριακάκης Βασίλειος

3) Στάικος Θωμάς

4) Αργύρη Παρασκευή

5) Ζήσιμος Γεώργιος

6) Ρούλιας Ιωάννης

7) Καραγιάννης Στυλιανός

8) Μαντζάνας Δημήτριος

9) Αρναούτογλου Θεόδωρος

10) Τσακμάκης Δημήτριος

11) Αλαφοδήμου Αικατερίνη

12) Χαλβαντζής Ζαχαρίας

13) Χαιρόπουλος Δημήτριος

14) Αντωνίου Μαρία

15) Τσιρώνης Μιλτιάδης

16) Κοντογιάννης Χαράλαμπος

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.