Κοινή δήλωση -καταγγελία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων

Για «πρωτοφανή και απαράδεκτη»  ενέργεια του  προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου  Λαμιέων αλλοίωσης  ομόφωνου ψηφίσματος  σχετικά με την κατάργηση του 4ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου Λαμίας και την ίδρυση στη θέση τους «Πειραματικών – Προτύπων» σχολικών μονάδων καταγγέλλουν με κοινή τους  ανακοίνωση οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των δημοτικών παρατάξεεων της αντιπολίτευσης.

Δείτε την κοινή ανακοίνωση- καταγγελία:

«Οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων και την δημοτική αρχή συνολικότερα για αλλοίωση ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, σχετικά με την κατάργηση του 4ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου Λαμίας και την ίδρυση στη θέση τους «Πειραματικών – Προτύπων» σχολικών μονάδων.   

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της Τετάρτης 21 Απριλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων ενέκρινε ομόφωνα και υιοθέτησε σχετικό ψήφισμα που υπέβαλαν από κοινού η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δύο Σχολείων, με το οποίο εκφράζεται η διαφωνία τους με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Ωστόσο, στο κείμενο που διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας υπάρχει διαστρέβλωση και παραποίηση τόσο των θέσεων που εκφράστηκαν, όσο και του πνεύματος και της ουσίας της απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο και του ψηφίσματος των φορέων.

Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής συνολικότερα, πρωτοφανή για την ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων.

Καταγγέλλουμε στο λαμιώτικο λαό τη συγκεκριμένη ενέργεια, που εκθέτει τους εμπνευστές της και αποτελεί σελίδα ντροπής για το Δήμο Λαμιέων και απαιτούμε από την δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου.»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 

                Σταυρογιάννης Νικόλαος  

               Κυριακάκης Βασίλειος    

               Στάικος Θωμάς   

               Δελιχάς Γεώργιος 

                Αργύρη Παρασκευή (Βίβιαν)  

                Ζήσιμος Γεώργιος  

                Λάμπρου Γεώργιος  

                Ρούλιας Ιωάννης  

                Καραγιάννης Στυλιανός του Γεωργίου   

                Μαντζάνας Δημήτριος  

                Αρναούτογλου Θεόδωρος  

                Τσακμάκης Δημήτριος  

                Αλαφοδήμου Αικατερίνη  

                Χαλβαντζής Ζαχαρίας (Ζάχος)  

                           Χαιρόπουλος Δημήτριος    

                Αντωνίου-Σιούτα Μαρία  

                Τσιρώνης Μιλτιάδης  

                Κοντογιάννης Χαράλαμπος  

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.