Κοινή ανακοίνωση των ΕΛΜΕ Στερεάς: Καμία συμμετοχή στα νόθα υπηρεσιακά συμβούλια

ΚΑΝΕΙΣ/ ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΩΣ «ΑΙΡΕΤΟΣ» ΤΑ ΝΟΘΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Όπως είναι γνωστό, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, με απόφασή του (30/11/2020), έχει καλέσει σε παραίτηση όλες και όλους τις/τους συναδέλφους, οι οποίοι/ες φέρονται ως «εκλεγμένοι/ες» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου.

Στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Στερεάς Ελλάδας,όπως και πανελλαδικά,αυτό έγινε και μάλιστα αμέσως,με την μαζική κατάθεση αιτήσεων παραίτησης,τόσο από την συμμετοχή μας στις ψευτοεκλογές, όσο και στην αποδοχή των αποτελεσμάτων τους. Τα ψηφοδέλτια των εκλογών και οι υποψήφιοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, πλην ελαχίστων θλιβερών εξαιρέσεων, υπέβαλαν παραιτήσεις.
Μετά τις ψευτοεκλογές μάλιστα,στις οποίες απείχε το 92% του κλάδου,η επιμονή της Υπουργού Παιδείας να αναδείξει αιρετούς,έπεσε στο κενό. Οι «εκλεγμένοι», ανακηρύχθηκαν από το ΥΠΑΙΘ,που αρνήθηκε να δεχτεί τις παραιτήσεις τους, παρά το ότι τις υπέβαλαν για δεύτερη φορά.
Στην φάση αυτή,θλιβερή παραφωνία αποτέλεσε η συμπεριφορά κάποιων λίγων συναδέλφων,που αψηφώντας την ομόφωνη επιλογή και απόφαση του κλάδου, προτίμησαν να βάλουν τον εαυτό τους απέναντι από τις ΕΛΜΕ, την ΟΛΜΕ και το σύνολο των συναδέλφων,τους/τιςοποίους/ες υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.
Αυτοί/εςοι συνάδελφοι/ισσες δεν εκπροσωπούν τίποτα άλλο,παρά μόνο τον εαυτό τους και την επιλογή τους να συνεργαστούν με την διοίκηση,σε μια αντιδημοκρατική επιλογή και σε βάρος των εκπαιδευτικών και της δημοκρατικής εκπροσώπησης τους. Είναι προφανές ότι η απόφαση τους αυτή,τους θέτει εκτός των σωματείων και εκτός της μεγάλης πλειοψηφίας του κλάδου,που έδωσε ηχηρό χαστούκι στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ.
Επειδή πρόσφατα, η Διευθύντρια της ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας,εκφράζοντας και εφαρμόζοντας την πολιτική του ΥΠΑΙΘ, που παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας, προχώρησε στον ορισμό «αντικαταστατών»των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υπενθυμίζουμε σε όλες και όλους τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε απόφασή του (7/1/2021)αναφέρει ρητώς: «[…]Όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς, που καλούνται μέσα από τις προκηρύξεις των κατά τόπους ΠΔΕ να αναλάβουν τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών στα ΥΣ, να μην υποβάλουν αίτηση.
Όταν το ΥΠΑΙΘ επιχειρήσει να ενεργοποιήσει όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του ν.4763/2020, οι εκπαιδευτικοί να μην ανταποκριθούν υποβάλλοντας αιτήσεις και αν η πολιτική ηγεσία προχωρήσει σε απευθείας τοποθέτηση εκπαιδευτικών ως δοτών εκπροσώπων, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και εκπροσώπησης των συναδέλφων, να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις δοτές θέσεις αυτές, καταργώντας το άρθρο 123 στην πράξη.
Να μην υπάρξει καμία νομιμοποίηση της λειτουργίας ψευτο-υπηρεσιακών Συμβουλίων (και των αντίστοιχων διευρυμένων ΥΣ) από κανέναν συνάδελφο, με τη συμμετοχή τους σε αυτά[…]»
Κατά συνέπεια,στην περίπτωση που κάποιοι/ες «συνάδελφοι/ισσες» δεν ακολουθήσουν τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ τους, όσον αφορά την παραίτησή τους, είναι αυτονόητο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου.
Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ ακολουθώντας τις οδηγίες της ΟΛΜΕ θα προχωρήσουν στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό τους μέτρων,για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών(φερόμενων ως εκλεγμένων αιρετών και διορισμένων με βάση το άρθρο 123) από τα μητρώα τους.

Οι ΕΛΜΕ της Στερεάς Ελλάδας ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της Ομοσπονδίας, σε κάθε περίπτωση, και τις δημοκρατικές καταστατικές διαδικασίες τους, δεν πρόκειται να αποδεχτούν και να αναγνωρίσουν κανέναν από τους «αιρετούς»ως εκπροσώπους του κλάδου αλλά ούτε, και ως μέλη Δ.Σ των ΕΛΜΕ ή ως αντιπροσώπους στις Γενικές Συνελεύσεις Προέδρων και τα Συνέδρια της ΟΛΜΕ.
Ως εκ τούτου: Καλούμε για μια ακόμα φορά τους «αιρετούς» σε
ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας
ΠΥΣΔΕ Εύβοιας
ΠΥΣΔΕ Ευρυτανίας
ΠΥΣΔΕ Φωκίδας και τους αναπληρωτές τους
να παραιτηθούν άμεσα έστω και την τελευταία στιγμή, δεδομένου ότι η στάση τους παραβιάζει το καταστατικό και την ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ στις οποίες ανήκουν.
Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους της Περιφέρειάς μας, να μην νομιμοποιήσουν με την συμμετοχή τους τα νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλια και να παραιτηθούν.
Ε Λ Μ Ε Β ο ι ω τ ί α ς
Ε Λ Μ Ε Ε ύ β ο ι α ς
Ε Λ Μ Ε Ε υ ρ υ τ α ν ί α ς
Ε Λ Μ Ε Φθι ώ τ ι δ α ς
Ε Λ Μ Ε Φ ω κ ί δ ας

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.