ΚΚΕ: Ερώτηση για την έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία ΕΦΚΑ Λαμίας

Ερώτηση  υπέβαλλαν βουλευτές του ΚΚΕ προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία ΕΦΚΑ Αγροτών Λαμίας που έχει σαν συνέπεια την καθυστέρηση στην απόδοση συντάξεων.

Το κείμενο της ερώτησης:

Θέμα: Έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία ΕΦΚΑ Αγροτών με έδρα τη Λαμία.

Η υπηρεσία ΕΦΚΑ Αγροτών με έδρα τη Λαμία βρίσκεται εδώ και καιρό σε ουσιαστική υπολειτουργία αφού οι τέσσερις υπάλληλοι οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη διεκπεραίωση υποθέσεων που αφορούν το σύνολο της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους λόγω έλλειψης επιπλέον προσωπικού και του υπερβολικού φόρτου εργασίας.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να συσσωρεύονται τα αιτήματα των υπό σύνταξη αγροτών εδώ και πολύ καιρό, να μην μπορούν να πάρουν τη σύνταξή τους έγκαιρα όπως λογικά θα έπρεπε και ορισμένοι να χάνουν τη σύνταξή τους λόγω θανάτου.

Είναι αναγκαίο, άμεσα, χωρίς καθυστέρηση να πληρωθούν οι θέσεις εργασίας οι οποίες θα μπορέσουν μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να ικανοποιήσουν το σύνολο των αιτημάτων των συνταξιούχων αγροτών της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και να γλιτώσουν την ταλαιπωρία όχι μόνο της αναμονής αλλά και της μετακίνησης στη Λαμία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Στερεάς αφού οι περισσότεροι προσπαθούν να λύσουν το ζήτημά τους με επίσκεψη στο γραφείο της Λαμίας.

Θεωρούμε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει να δοθεί η λύση άμεσα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:

· Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να δώσει άμεση λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία ΕΦΚΑ Αγροτών Στερεάς.

· Προτίθεται να προσλάβει άμεσα προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας ώστε να μην υπάρχουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην απόδοση συντάξεων από το συγκεκριμένο γραφείο.

Οι βουλευτές

Θανάσης Παφίλης

Χρήστος Κατσώτης

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.