Κινητοποίηση του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας

Ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας καταγγέλλει τον απαράδεκτο κανονισμό για την Φοιτητική Εστία του ΤΕΙ Χαλκίδας που έφερε η σύγκλητος του ΤΕΙ Στερεάς. Έναν κανονισμό που προβλέπει για αυτούς που μένουν στην εστία χαράτσι 200 ευρώ ως εγγύηση, ποσόστωση που πετάει έξω απ’ την εστία τους μετανάστες και θέτει ως ενδεχόμενο την καθιέρωση ενοικίου.

Και όλο αυτό, τη στιγμή που κόβουν χρήματα απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό για τα ΤΕΙ και αδειάζουν τα ταμεία των ιδρυμάτων με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και κουρέματα.
Τη στιγμή που αδειάζουν τις τσέπες των γονιών μας και τους φορτώνουν νέα βάρη με το 3ο μνημόνιο

Είναι ανάγκη να δυναμώσει η αντίσταση και η αντεπίθεση των σπουδαστών. Καλούμε όλους τους σπουδαστές του ΤΕΙ Στερεάς να συσπειρωθούν στους συλλόγους και να παλέψουμε για τα δικαιώματα στις σπουδές μας

Ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή του στον Σύλλογο Οικοτρόφων της Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας. Στηρίζει των αγώνα που κάνει και ο οποίος είναι κοινός για όλους. Μαζί με τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα, τους εργαζόμενους γονείς μας, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Απαιτούμε:

• Να μην πληρώσει κανείς σπουδαστής 200 ευρώ για την παραμονή του στην εστία. Να μην εφαρμοστεί αυτός ο αντιδραστικός κανονισμός
• Να διατίθενται από το ΤΕΙ σύγχρονες εστίες, πλήρως εξοπλισμένες που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των σπουδαστών στη δωρεάν στέγαση
• Δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση-βιβλία-αναλώσιμα, για ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, για επίδομα ενοικίου. Ανέγερση τώρα εστίας στην Λαμία. Μέχρι τότε με ευθύνη του κράτους να νοικιάζονται δωμάτια σε ξενοδοχεία.
• Επαρκή κρατική χρηματοδότηση και επιστροφή των «κουρεμένων» αποθεματικών του ΤΕΙ.
• Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, για επιστημονική γνώση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου.
• Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.
• Πτυχίο ανά επιστημονικό αντικείμενο, με όλη τη γνώση σε αυτό, χωρίς κύκλους σπουδών, ώστε το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενο σπουδών μας.

1. Καλούμε όλους τους σπουδαστές στην κοινή κινητοποίηση του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας και του Συλλόγου Οικοτρόφων του ΤΕΙ Χαλκίδας τη Δευτέρα 28/9, στη Λαμία, στη Σύγκλητο του ΤΕΙ Στερεάς στις 11 πμ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.