Κινητοποίηση αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας στη ΔΕΗ (video)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Με το σύνθημα «ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας. Η ΔΕΗ ανήκει στο λαό. Η κυβέρνηση είναι παράνομη, όχι η απεργία» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 9/7 με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας  κινητοποίηση αλληλεγγύης έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στη Λαμία. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης, μέλη της  δημοτικής κίνησης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ» καθώς και συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ(Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή).

Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  είχαν ενημερωτική συνάντηση με συνδικαλιστές του τοπικού  σωματείου των εργαζομένων και  μοίρασαν  ενημερωτικό υλικό  στους εργαζόμενους και τους πολίτες για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ  για το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» και την ενεργειακή πολιτική της χώρας.  Παράλληλα εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους επιστρατευμένους απεργούς της ΔΕΗ και  στους δημόσιους υπαλλήλους που  αγωνίζονται ενάντια στις διαθεσιμότητες –απολύσεις και τις συνεχείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και  κάλεσαν στη δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου αντίστασης. Ενός αγωνιστικού μετώπου εργαζομένων, ανέργων και όλων των κοινωνικών  ομάδων που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές  το οποίο  θα βάλει  φραγμό στην κατάτμηση και ιδιωτικοποίηση  της ΔΕΗ, θα εμποδίσει το ξεπούλημα των αιγιαλών,  των ιαματικών  της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών, θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα  και  θα  ανακόψει την  αντικοινωνική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν » έγκλημα ενάντια στο λαό και της χώρας» το ξεπούλημα της ΔΕΗ  προς όφελος  ιδιωτικών συμφερόντων.  Η  συγκυβέρνηση σε κατάσταση πανικού από την πολιτική και κοινωνική απήχηση που  του αγώνα  για την προάσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ και της  πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για διενεργεια δημοψηφίσματος προωθεί με συνοπτικές διαδικασίες  στο θερινό τμήμα της ΔΕΗ τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη » Μικρή ΔΕΗ», πρόσθεσαν   καταφεύγοντας  στο αυταρχικό και αντισυνταγματικό μέτρο της επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ. Να μην επιτρέψουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τον αυταρχισμό και την καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ κ. Δημ. Νέμτσας ευχαρίστησε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπαράσταση τους, δήλωσε ότι ο αγώνας τους  μετά το αυταρχικό μέτρο της επιστράτευσης θα συνεχιστεί με άλλες μορφές  και τόνισε ότι είναι προς όφελος του λαού  να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ.

DSC_1693DSC_1690

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.